MENU
BLOOMR Coconut Charcoal

Back to Nature met Coconut Charcoal

Zo diploma behaald! En nu?

relatie

februari 22, 2018 Reageren (1) Views: 1838 Lessons, Life Winnie Hofstra

De liefde: 3 cruciale punten die een relatie kunnen maken (of juist breken)

De liefde, misschien wel het meest gecompliceerde onderwerp des levens. Er is nou eenmaal geen gebruiksaanwijzing voor die we nog eens rustig kunnen nalezen. We mogen het lekker zelf uitzoeken. Dat gaat natuurlijk met vallen en opstaan. Je slaat eens een foute boy aan de haak of een meid die niet wil ophouden met appen, maar al doende leert men. Zoals ze dat zeggen.

Uit ervaring zijn er toch wel drie cruciale punten die de kans van slagen van je relatie een paar percentages omhoog haalt. Natuurlijk werkt het niet altijd, zoals er ook geen gebruiksaanwijzing voor de liefde is. BLVD is hier dan ook niet aansprakelijk voor. Wel delen we ze graag met je zodat je eens kunt kijken of jouw relatie pluis is. Ze kunnen je relatie maken of juist breken wanneer je er aan tekort schiet.

Communicatie

Voor sommigen misschien voor de hand liggend, maar communicatie is dé key binnen een relatie. Wat betekent dit nou eigenlijk? Nou gewoon, spreek je uit! Er is niets slechters dan met iets te blijven lopen waar je je bijvoorbeeld aan irriteert bij de ander. Dan lopen de irritaties hoger op en ben je een bom waarvan de lont langzaam aan het opbranden is. Door duidelijk te zijn wat de verwachtingen en gevoelens van elkaar zijn, komt niemand voor verassingen te staan en kun je je aan elkaar aanpassen waar nodig.

Blijf moeite doen

Het is niet zo dat als je al jaren samen bent je de toestemming hebt om altijd in je huispak aan te komen of onderbroeken te dragen met een gat er in. Hoe lang je ook samen bent, blijf moeite doen! Dat hoeven niet persé enorme dingen te zijn, maar een keertje een sexy setje aantrekken of een bosje tulpen meenemen heeft al een goed effect. Een kaars blijft ook niet eeuwig branden. Af en toe moet je een nieuwe aansteken.

Leef  je eigen leven

1 + 1 = niet 1. Eigenlijk geldt 1 + 1 = 3. Je hebt de relatie en daarnaast twee personen met hun eigen leven. Ga niet volledig op in je relatie. Hier kunnen we vele redenen voor opnoemen, bijvoorbeeld dat je altijd wat hebt om over te praten, je niet snel verveeld raakt, je geen beklemmend gevoel krijgt, je vrienden behouden super belangrijk is (stel dat het wel uit gaat..) en ga zo maar door. Het is echt niet erg als hij ook eens een avondje wil beerpongen met ‘de guys’ of zij eens een weekendje weg gaat met vriendinnen. Geef elkaar net zoveel ruimte als waar je beide behoefte aan hebt. Als je elkaar elke dag wil zien, natuurlijk houden wij je dan niet tegen. Kijk vooral naar hoe jij het zelf prettig vindt.

Wat is voor jou een cruciaal punt voor het maken of breken van jouw relatie?

Tags: , ,