MENU
vakantie

Niet op vakantie? Geen probleem!

Three billboards outside Ebbing

Film tip: Three billboards outside Ebbing

Baileys Almande

februari 28, 2018 reageren (0) Views: 2010 Events Veerle van Dam

Nieuw: Baileys Almande, veganistisch en lactose-vrij

Grijp jij altijd maar naar dat eeuwige wijntje en biertje, of wil je gewoon eens iets nieuws in je koffie? Baileys kennen we allemaal, namelijk als de goddelijke combinatie van whisky, room, vanille en cacao. Schenk het over een paar ijsblokjes of drink het in je koffie als een romige Irish Coffee. Een verwennerij zullen velen zeggen. Maar met toename van veganistische eters en meer bewustzijn van lactose- en glutenintoleranties willen we liever iets anders drinken. Zoek niet verder! Baileys komt met een nieuwe variant op de markt: Baileys Almande.

In de Verenigde Staten was Baileys Almande al een tijdje in the running. Vanwege grote populariteit komt het drankje nu ook naar Europa. Je hoeft niet heel lang te wachten, want vanaf 1 maart 2018 is hij beschikbaar in de winkel.

Vertel me meer!

In Baileys Almande zal je dezelfde kwaliteit vinden als in Baileys The Original, maar dan zonder lactose. Hoe komt het drankje dan aan zijn romige textuur? Baileys Almande is gemaakt op basis van amandelen. Door deze amandelen te pletten en vervolgens een vleugje vanille, rietsuiker, water, zoete amandelolie en -extract toe te voegen ontstaat de zachte, romige textuur die je van Baileys gewend bent. In de afdronk zal je ook subtiele smaaktonen van honing vinden. En dit alles zonder het gebruik van zuivel, waardoor het voor zowel veganisten als lactose-intolerante mensen een heerlijk (en veilig) drankje is.

Hoe drink ik het?

Kies voor de klassieke combinatie: vul je glas met ijsblokjes, giet 50 ml Baileys Almande over het ijs en serveer. Heerlijk, maar wil je meer? Kijk dan hier voor meer inspiratie en recepten.

Baileys Almande met ijs

Waar kan ik het drinken?

Vanaf 14 februari is Baileys Almande exclusief verkrijgbaar bij twee locaties in Amsterdam. Blijf in de vegan-sfeer en drink het samen met een plantbased burger bij de Vegan Junkfood Bar (Marie Heinekenplein en Staringplein). Ook staat Baileys Almande voor je klaar bij Brix Bar-Kitchen op de Wolvenstraat (één van de Negen Straatjes).

Oh, en er is nog een derde locatie. Koop Baileys Almande vanaf morgen in de winkel en drink hem gewoon gezellig thuis. Roep je leukste vrienden bijeen, zet een paar relaxte beatjes op, maak alvast een goede voorraad aan ijsblokjes en zet de interieurvriendelijke fles uitnodigend op tafel.

En zoals Baileys dan zegt: vier het leven, altijd en overal!

Geniet, maar drink met mate. Geen 18, geen alcohol.

Wil je meer weten over nieuwigheden op likeur- en drankgebied? Lees hier over Our/Vodka uit Amsterdam!

Tags: , ,