MENU
relatie

De liefde: 3 cruciale punten die een relatie kunnen...

Vind het beddengoed van je dromen en slaap als...

februari 28, 2018 reageren (0) Views: 1297 Lessons, Life Marvin Passage

Zo diploma behaald! En nu?

Vele young urban potentials slagen dit jaar weer voor hun MBO, HBO of Universitaire diploma. We zijn wat vroeg, maar alvast gefeliciteerd! Natuurlijk heel erg knap. Je hebt gebikkeld vanaf de kleuterklas en je hebt het gered tot nu! Dan begint de vraag ‘wat nu?’ langzaam op te borrelen.

Sommigen onder ons weten precies wat ze willen en zijn erg goed in het plannen van hun leven. Mocht jij nu niet bij deze groep horen, zoals ik, zijn er gelukkig een aantal alternatieven! Zo kun je bijvoorbeeld vrijwilligerswerk doen. Als jij nu nog niet op het puntje van je stoel zit, heb ik er nog een paar…

Oui, oui, word au pair

Omdat het een frans woord is, hoeft dat natuurlijk niet in Frankrijk. Je kunt bijna overal ter wereld op andermans koters passen! Met of zonder diploma. Dan moet je er wel van houden. Maar het is heerlijk dankbaar werk en met wat geluk kun je zo de wereld rondreizen. Mocht je dit willen maar geen idee hebben waar je moet begin, geen stress. Je kunt hier beginnen op www.aupairworld.com/nl.

Geen au pair? Dan misschien stagiair

Als jij nog niet wilt werken, maar wel wilt blijven ontwikkelen dan is er de optie om stage te gaan lopen. Nu lijkt dit misschien een beetje suf, wellicht door eerdere ervaringen. Maar dit is totaal anders! Jij hebt de touwtjes in handen. Geen druk van je opleiding, mentor die je achter de broek aan zit, niks van dat alles. Vraag eens een snuffelstage aan bij een bedrijf waar jij jezelf ziet zitten over een jaar (of vijf). Nu moet ik hierbij vermeld dat er ook veel misbruik vanuit bedrijven wordt gemaakt. Dus stel altijd een contract en/of leerdoeltraject af met het bedrijf!

Hield de stage geen stand? Taalcursus in het buitenland

Heerlijk warm land, of juist ijspegels aan de neus. Je kan op heel veel plaatsen ter wereld een taalcursus volgen om die knobbel eens te upgraden. Beeld je eens in, heerlijk een paar maanden aan de Spaanse kust, slurpend aan een Margarita met je tenen in het zand terwijl je die sexy taal leert te beheersen. Of heb jij president Poetin altijd al een toffe peer gevonden, neem een kijkje in Rusland. Heb je nog geen idee waar? Oriënteer dan hier op www.studytravel.nl of www.study-globe.com/nl/taalreizen/.

Hoe dan ook, er is een plekje voor jou op deze wereld. Kom uit die twijfel-stoel en ga ontdekken!

Tags: , ,