MENU

Vind het beddengoed van je dromen en slaap als...

hobby

Op zoek naar een nieuwe hobby

maart 3, 2018 reageren (0) Views: 2552 Life Widad Abdalla

Waarom jij op Tinder geen succes hebt met het vinden van je lover

Het is vrijdagavond en wanhopig besluit je Tinder voor alweer de vijfde keer te installeren. Nu met de hoop wél de liefde van je leven te vinden. Of op zijn minst voor een paar maanden. Honderden matches, tientallen gesprekken en enkele dates later verwijder je weer radeloos de app. ‘Niet voor mij weggelegd, dat Tinderen’ zucht je terwijl je dondersgoed weet dat je de app volgende week weer zult benutten. Hoe komt het nou dat het je niet lukt om je lover op Tinder te vinden? Tegenwoordig zit iedereen er op!

Behalve je romantische grootouders kijkt bijna niemand meer gek op als ze het Tinder icoontje op je beeldscherm zien. We all have been there, voor de korte of langere rit. Enkelen met succes maar de meesten helaas met een paar ongemakkelijke of onsuccesvolle dates in the pocket. En dat terwijl jullie op Tinder zo’n leuke klik hadden!? Waar kan het dan fout zijn gegaan?

Tinder laat mensen een product lijken

Laten we beginnen bij de basis: de app zelf. Ik bespaar je het ‘Tinder-is-een-vleeskeuringsapp’ citaat want die kennen we inmiddels allemaal al. Naast de oh-zo-spontane en gefilterde foto’s kunnen mensen ook een beschrijving plaatsen over zichzelf (of een paar emoji’s als je echt lui bent). Zo niet, dan komt dit wel in het gesprek naar voren. Op basis van wat je te horen krijgt, vraag je jezelf af of jij je met die persoon samen oud ziet worden. Oké, misschien wat overdreven maar onbewust kun je al een paar karaktereigenschappen afvinken: yes, diegene beschrijft zichzelf als een familiepersoon en verlangt naar een huisje-boompje-beestje gevoel! Zo krijg je dus haast een productbeschrijving van een persoon en kun je op basis daarvan alvast onderzoeken of je al vlinders in je buik voelt. Maar, lieve Tindergebruikers onder ons, mensen zijn meer als wijn: je moet ruiken en proeven om te weten of je het wat vindt.

De eerste indrukken zijn belangrijk

Ha, gelukkig: jullie gaan afspreken. Tijd om de wijn die-je-pas-drie-dagen-kent te ruiken en te proeven. Nú komen we erachter of de chemistry die tijdens het appen er vanaf spatte ook in het echt om de hoek komt kijken. The thing is: onze echte eerste indrukken van mensen worden bepaald in real life. En voornamelijk door lichaamstaal. De gezichtsuitdrukkingen en mimiek, manier van bewegen, lachen, oogcontact en spreken: het zijn allemaal variabelen die van invloed zijn bij die eerste ‘klik’. Jouw vlam kan online overkomen als een elegante en vriendelijke dame maar blijkt in het echt plat Amsterdams te spreken en ongepaste vragen te stellen. Die ‘zelfverzekerde’ Tindermatch van een paar dagen terug kijkt de hele avond nerveus om zich heen en ouwehoert non-stop om op die manier een stilte te voorkomen. In het echte leven kan er a whole new world voor je opengaan die voorheen nog kurkdicht was op Tinder.

Allemaal je Tinderapp verwijderen dus? Nee, dat hoeft zeker niet. Daar is het soms te vermakelijk voor en je kunt bovendien nog steeds de kans op een goede match inschatten door te letten op de gesprekken die jullie hebben en wat jou aantrekt aan de ander (zowel innerlijk als uiterlijk). Maar vervolgens moet je die mensen dus wel in het echt gaan ervaren.. Pas dan weet je of je nóg een slok van die wijn wil (of de hele fles als het meezit).

Tags: , ,