MENU
Baileys Almande

Nieuw: Baileys Almande, veganistisch en lactose-vrij

Uitgaan – De nadelen van een avondje stappen

Three billboards outside Ebbing

maart 8, 2018 reageren (0) Views: 1254 Events Winnie Hofstra

Film tip: Three billboards outside Ebbing

Wat doe je als je dochter is vermoord en er is na 7 maanden nog geen mogelijke dader gearresteerd? Dan zet je drie billboards hierover neer aan de rand van het dorp waar dit is gebeurd: Ebbing, Missouri in de USA. Dat is wat Mildred besluit te doen in de film: Three billboards outside Ebbing.

Dat is zeker niet zonder gevolgen. Het zorgt voor een hoop ophef en heftige gebeurtenissen die je aan het beeld doen nagelen. Je wilt blijven kijken. Wat er precies gebeurt en of de dader gevonden zal worden, zal ik nog niet verklappen. 

“Raped While Dying”. “And Still No Arrests?” “How come, chief Willoughby?”

Dat is wat er op de billboards die Mildred Hayes plaatst staat. Hier is sheriff Willoughby natuurlijk alles behalve blij mee, maar het is vooral zijn hulp die er pisnijdig over is. Hij heeft op zijn zachts gezegd een opvliegend karakter en dat zorgt voor het nodige geweld in de film. Soms zelfs zo dat het bijna absurd is. Eigenlijk niet bijna, het is gewoon absurd. Je hoeft niet bang te zijn dat je je verveelt tijdens de film, want actie is er genoeg. Soms had dit van mij wel wat minder gemogen om de film wat realistischer te laten lijken, maar dat is dan ook een van de weinige minpunten aan de film.

Ook zijn er verschillende andere buurtbewoners die zich met de zaak gaan bemoeien, zoals de dikke tandarts en de ex van Mildred met zijn 30 jaar jongere vriendin. Dit maakt dat de film vol onverwachte gebeurtenissen zit. Neem zelf zeker een kijkje. Een romantisch avondje zal het niet worden, maar rauw en sensationeel daarentegen zeker wel. Ook kan er tijdens de film zelfs gelachen worden. Er is dus eigenlijk voor ieder wat wils in Three billboards outside Ebbing.

Ode aan de actrice

Aangezien het vandaag internationale Vrouwendag is, wil ik nog even een groot compliment maken aan de hoofdrolspeelster in deze film: Frances McDormand. Zij speelt uiteraard Mildred. Er was niemand die deze rol denk ik beter had kunnen spelen. Ze is ontzettend rauw en grof, maar tegelijkertijd ook gevoelig. Je gelooft haar helemaal. Het is ook niet voor niks dat ze een Golden Globe en een Oscar in de wacht sleepte voor deze film. Tijdens haar speech bij de Oscar liet ze alle genomineerde vrouwen opstaan. Een prachtig gebaar.

Ook in het teken van internationale Vrouwendag: lees hier mijn artikel over de verhouding tussen mannen en vrouwen tegenwoordig.

Tags: ,