MENU
Three billboards outside Ebbing

Film tip: Three billboards outside Ebbing

bankhangen

Dagje bankhangen – Alles wat je nodig hebt

maart 10, 2018 Reageren (1) Views: 2022 Events, Life Widad Abdalla

Uitgaan – De nadelen van een avondje stappen

Een vol biertje over je heen krijgen, je ex in een dronken bui appen en je verhaal voor de derde keer moeten vertellen omdat iemand in de club je niet verstaat: een avondje stappen gaat niet altijd over rozen. Soms brengt uitgaan niet alleen maar voordelen met zich mee.

Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar mijn avondjes stappen lopen soms héél anders dan verwacht. Neem als voorbeeld gisteravond waar ik de planning had om uit te gaan met een aantal vrienden. Hartstikke leuk, denk je, totdat de stroom uitvalt en je met zijn allen in de regen op zoek moet gaan naar een ander leuk plekje. Eindstand: een gaybar met hele slechte muziek en veel te dure drankjes. Dames en heren, hier komt mijn frustrerende (maar waargebeurde) lijst met nadelen van een avondje stappen.

Het zijn altijd de rare figuren tijdens het uitgaan

I admit it: ik kan er soms ontzettend van genieten als ik merk dat een jongen zijn best doet om indruk op mij te maken. Hij begint het gesprek, koopt een drankje voor mij en gooit wat moves op de dansvloer in de hoop dat ik met mijn reet tegen hem aan zal schuren. Flattering, uiteraard, maar op de een of andere manier zijn het altijd de rare figuren. De dames die veel te lam zijn of de mannen met hun bontkraagjassen nog in de club aan die letterlijk bij iedereen een poging wagen om ze te regelen. Thanks, but no thanks.

Er is nooit genoeg ruimte in de club

Het is geen nieuws dat we kuddedieren zijn. Stappen wij de metro uit en zien wij iedereen naar links lopen, dan lopen wij ook naar links. Zijn wij op zoek naar een lekker restaurantje en spotten wij er een met veel mensen binnen, dan willen wij daar ook eten. Hetzelfde geldt voor een lange rij bij de club zien: veel mensen willen naar binnen dus dit zal vast wel een goede club zijn. Daar zit een kern van waarheid in maar het gevaar zit hem in wat je daarbinnen zult treffen. Heel. Veel. Mensen. Super gezellig, zo’n elleboog in mijn gezicht, maar dat is niet het eerste waar ik graag aan denk als er ‘put your hands up in the air’ wordt geroepen door een MC. I need my space.

Money, money, money

Een avondje uitgaan betekent vaak de volgende dag niet je bankrekening durven checken. Niet alleen betaal je je blauw om überhaupt binnen te kunnen komen maar staat er bij het afrekenen van je drankjes vaak een onaangename verrassing op je te wachten. Ik heb het met mijn vriendinnen nog steeds over ‘die beroerde keer bij Noodlanding in de Paradiso’ toen ik bijna dertig euro kwijt was aan vier shotjes. We never came back.

Expectations versus reality

Ah, de welbekende ‘expectations versus reality’ gedachtes die je ongetwijfeld wel eens hebt ervaren tijdens het uitgaan. Soms zit het hem al in de kleinste dingen: je crush die last minute niet komt opdagen, een biertje dat over je heen wordt gekiept of simpelweg de muziek waarvan je je continue afvraagt hoe je hier in hemelsnaam op moet dansen. Soms maken we het onszelf lastig door (te) veel te verwachten van een avondje stappen.

Natuurlijk hopen wij allemaal dat wanneer wij besluiten om uit te gaan, het een legendarisch avond wordt vol confetti, hotte boys and girls en goede muziek met fijne mensen. Ik denk alleen wel dat we het onszelf makkelijker maken als we gewoon onthouden dat het maar een avondje stappen is. De ene keer heb je de tijd van je leven en dans je tot in de late uurtjes met je vrienden en de andere keer valt de stroom uit en beland je in een gaybar. Alles is mogelijk.

Tags: , ,