MENU
Oost-Europa

Op vakantie: ontdek Oost-Europa!

goedkope vliegtickets

Scoor goedkope vliegtickets met deze tips

tips voor vertrek

maart 11, 2018 reageren (0) Views: 1650 Travel Larissa Hendriks

Als YUP naar Thailand – Tips vóór vertrek

Wij yuppers willen graag goed voorbereid zijn op de reis die we gaan maken, vooral wanneer dit een lange reis is door bijvoorbeeld het noordoosten van Thailand. Tegelijkertijd hebben we het voor de reis nog druk met werk, studeren of andere verplichtingen. Daarom hebben we voor jou wat tips voor vertrek!

Er is niets is vervelender dan er pas onderweg achter te komen dat je geen muziek hebt gedownload voor onderweg, of ’s nachts geen oog dicht kunnen doen wegens een jetlag terwijl je de volgende dag twee excursies op de planning hebt. Natuurlijk kunnen er nog extra persoonlijke must-do’s zijn voor de reis, maar bij deze een aantal algemene tips voor vertrek uit eigen ervaring.

Voor je jouw reis naar Thailand boekt

Wil je flink gaan feesten in Thailand? Check dan even of het bijvoorbeeld Boeddhadag is, of een andere speciale dag waarop verboden is alcohol te verkopen. Al mag dat de pret niet drukken, wij hadden afgelopen 2 maart net zoveel plezier met wat ‘mocktails’! Oh, en voordat jij direct je ticket boekt naar alle welbekende plekken als bijvoorbeeld Phuket, denk dan even goed na welke ervaring je uit je reis wilt halen. Wil je écht de cultuur meekrijgen, het leven van échte Thaise locals ervaren, kortom: de ultieme Thaise ervaringen uit je reis halen? Stippel dan je trip vooral uit door het noordoosten van Thailand, zoals ik deed met TourismThailand. Ervaar bezienswaardige plaatsjes als Khon Kaen, Roi Et & Ubon Ratchathani. Waarom? Dat lees je snel op BLVD… Stay tuned!

Vergeet niet je bankpas op ‘wereldstand’ te zetten voordat je vertrekt uit Europa. En ben je vegetarisch of vegan? Of kan je niet tegen gluten? Of heb je andere dieetwensen? Tot 24 uur voor vertrek (doe dit dus optijd) kan je dit aangeven bij KLM. Je kan dit heel makkelijk doen door in te loggen op de website met je boekingsnummer en achternaam. Fijne bijkomstigheid: je krijgt dan ook als eerst je eten!

Voor in het vliegtuig

Je handbagage is je beste vriend op zo’n lange reis van wel ongeveer 12 uur. Vergeet daarom niet wat leuke deuntjes te downloaden en je koptelefoon of oortjes mee te brengen. Neem voor de zekerheid ook een paar energierepen mee. Je weet maar nooit wat je voorgeschoteld krijgt en de vliegmaaltijden zijn niet heel groot.

Tijdens zo’n lange reis kan je je tijd ook goed besteden, als yupper is het aanlokkelijk om gewoon door te werken onderweg. Daarom nam ik mijn lichtgewichtje mee van HP. Voelt veel productiever dan wanneer je het vliegtuig uitstapt en 5 films bekeken hebt naast wat weggedommeld te zijn.

Voor op reis

Ook tijdens de reis is het fijn wat eten van huis mee te hebben. Denk aan eierkoeken, ontbijtkoeken, energierepen of iets dergelijks. Wanneer die Thaise rijst met curry dan je neus uit komt, heb je nog iets achter de hand. Betreffende het slapen: een slaapmasker is altijd handig in zo’n zonnig land, al helemaal wanneer je hier gevoelig voor bent. Daarnaast kunnen ook oordopjes en een slaappil, zoals melatonine, erg fijn zijn om tóch je nodige slaap te pakken ondanks de jetlag…

Dat je genoeg kleding mee moet hebben spreekt voor zich, maar toch heb je wellicht meer nodig dan je in de eerste instantie denkt. Het is onwijs heet daar, omkleden deed ik minimaal twee keer op een dag. Dan ga je snel door je kleding heen! Ook is het handig altijd een doek mee te hebben, vooral voor dames die graag shortjes en rokjes dragen. In de tempels is het gewenst om naast je schoenen uit te doen, tot over de knieën bedekt te zijn ter respect voor de Boeddha.

Nog wat praktische tips: stop standaard zakdoekjes of een wc-rol in je tas. Op veel plekken zijn de wc’s niet voorzien van toiletpapier; we all know that struggle. Smeer je ook goed in met zonnenbrand, het is een fabel dat je niet bruin wordt als je je goed insmeert en veel beter voor je huid. Nu wilde ik mijn kleurtje zo goed mogelijk behouden en bracht daarom Aruba Aloë After Sun met me mee. Tot slot kan muggenspul handig zijn mee te nemen en wat betreft opladers: ik heb gedurende de hele reis mijn eigen Nederlandse ‘tweetandige versie’ kunnen gebruiken.

Voor het vastleggen van herinneringen

Om nu helemaal een fototoestel mee te slepen is voor sommigen wellicht niet helemaal prakisch (spreek voor mezelf). Dus ik nam de Samsung S8 mee om wat fijne kiekjes te maken. Inclusief natuurlijk goede maar toffe bescherming (het hoesje op de foto hieronder komt van CaseCompany). Tijdens de reis liet ik mijne namelijk wel 5 keer vallen. Wat ik altijd doe is voor de zekerheid wel geheugenkaartjes meenemen. Om foto’s uit te wisselen met mensen die je ontmoet en voor het geval je kaartje vol is.

Zelf hou ik altijd notities bij van al mijn ervaringen (zowel voor BLVD als mezelf)

Binnenkort volgen diverse artikelen vol met mijn ervaringen in het Noord Oosten van Thailand!

Paklijst YUP

  • Paspoort
  • Rijbewijs
  • Koptelefoon/oortjes
  • Telefoon (met fijne camera, zoals de Samsung S8)
  • Geheugenkaartjes en opladers
  • Lichte, kleine laptop (persoonlijke tip: HP Envy)
  • Stevige sandalen (check de nieuwe collectie van Teva)
  • Stevige (maar toffe) lichte bergschoenen (zoals deze Asics)
  • Tandenborstel (duh) en al die douche zaken
  • Slaappil, oordopjes en slaapmasker
  • Genoeg kleding, uiteraard, ook geschikt voor in tempels
  • Energierepen
  • Zonnenbrand en after sun
  • Elastiekjes (je wilt geen lange losse haren hier)

 

Als je na deze tips nog steeds niet gerust op reis kan gaan naar Thailand dan weet ik het ook niet meer!  Neem dan een voorbeeld aan deze Boeddha. Just chill and enjoy the ride… 

Tags: , , ,