MENU
Nationale Week Zonder Vlees

De Nationale Week Zonder Vlees bleek groot succes

foodfestivals

Zet deze foodfestivals in je agenda voor deze zomer!

maart 15, 2018 reageren (0) Views: 3072 Food Janneke Siemes

Razmataz, het geheim van Amsterdam

Soms heb je van die momenten waarop je jezelf, je partner, een vriend of vriendin even in de watten wil (of moet) leggen. Wat kun je dan gaan doen… Cocktails drinken? Speciaal bieren drinken? Of ga je toch voor een ruime keuze aan lekkere wijnen? En eten, is dat noodzakelijk? Of kom je dit keer weg met wat kleine hapjes? Keuzestress en pijn in je portemonnee komen op dit soort momenten al snel om het hoekje kijken. Er zou een plek moeten bestaan waar je voor al deze gelegenheden terecht kan. Kun jij een geheim bewaren? Dan zal ik je iets verklappen.

Misschien was het wel één van de koudste dagen in het afgelopen jaar (tot nu toe) met een gevoelstemperatuur van min 18°C. Des te meer reden om wat warmte en gezelligheid op te zoeken, zo arriveerde wij bij het Hugo de Grootplein in Amsterdam. Wanneer je de rotonde volgt en jezelf in het midden een halt toeroept sta je oog in oog met Razmataz. Raz wat?

Buurtcentrum

Razmataz is het welkomstoord voor sterke barverhalen en een walhalla voor de Gin-tonic lover. Gelukkig is het ook een veilige keuze als je met een wijnliefhebber op pad gaat maar zelf geen verstand van wijn hebt, de sommelier heeft voor ieder moment noch iedere smaakpapil een geschikte wijn. Misschien is dat ook wel de reden dat omwonenden dit restaurant ‘hun buurtcentrum’ noemen.

Wake-up call

Na ruim 9 jaar kon deze plek, volgens eigenaresse Iris Molkenboer, wel een touch-up gebruiken. Daarom hebben zij met bloed, zweet en tranen het gehele interieur van Razmataz omgetoverd van friswit met lentegeel en hout accenten naar een modern chique look. Om dit te vieren kun je de gehele maand maart genieten van een speciaal 5- gangen diner voor de prijs van een 4-gangen diner! BLVD moest dit natuurlijk wel ‘even’ voorproeven, bereid je smaakpapillen voor op een wake-up call…

Na binnenkomst ontdooiden we snel door de gezellige sfeer en de hartverwarmende hapjes die klaarstonden. Met name de pompoensoep met pompoenpitten en pompoencroutons gekruid met 5 spices was erg verassend.

Het voorgerecht bestond uit een kruidensalade met hummus, gepofte rijst, 5 spices, kervel, en koriander. Hierbij werd een biologische Toscaanse wijn met complexe en kruidige smaken aanbevolen, waardoor de smaken van het gerecht nog meer naar voren kwamen.
voorgerecht Razmataz

Vervolgens ontstond er een oosterse twist op tafel met shiitake bouillon. Deze koude bouillon was rijkelijk gevuld met bosui, zee-eik, zeewier en granaatappelpitjes, en hier hoort natuurlijk saké bij.

tussengerecht Razmataz

Als hoofdgerecht koos ik voor koolvis gemarineerd in tandoorikruiden met geroosterde paksoi, een beurre blanc van gember en een crumble van cashewnoten. Diegene die tegenover mij zat te smikkelen koos voor parelhoen gevuld met amandel en cashewnoten geserveerd met een aardappelpuree, zuring, venkel en een beurre blanc met bacon. Het was zo lekker dat we vergaten om een mooi kiekje te schieten.

Na het hoofdgerecht kregen we een selectie van kazen uitgeserveerd, daarbij een wijn die qua geur wat weg had van boerenjongens of cognac en qua smaak wisselt tussen zoet en kruidig. Tot slot het dessert; zoet, romig en zacht ijs op een bodem van rogge met verfrissende perzik en kruiden.

nagerecht Razmataz

Wij zijn blij verrast door de gerechten van het nieuwe RAZ. Chef Richard Taylor heeft onze smaakpapillen weer op scherp gezet. Dus waarom pak je nu niet direct je agenda? Om iets in te plannen met je lover, vriend of vriendin die nog iets tegoed heeft? Met dit speciale diner werkt het namelijk ook nog ‘een klein beetje’ in jouw voordeel.

Wist je dat?

De eigenaresse van dit restaurant een blog schrijft over alle gebeurtenissen op de werkvloer, benieuwd naar die sterke barverhalen en gênante momenten? (Klik hier!)

Tags: , ,