MENU
tips voor vertrek

Als YUP naar Thailand – Tips vóór vertrek

Sir Hotels

Cultuur snuiven in eigen stad of op je vakantiebestemming

goedkope vliegtickets

maart 16, 2018 Reageren (1) Views: 1297 Travel Winnie Hofstra

Scoor goedkope vliegtickets met deze tips

Bij BLVD zijn we dol op reizen. Zo maakte onze redactie trips naar onder andere Berlijn, Parijs, maar ook het verre Thailand. Als reizen gratis was zou je ons niet meer terug zien. Helaas is dat niet het geval. Integendeel zelfs, de prijzen kunnen flink oplopen. Vliegtickets zijn daarbij de grootste boosdoeners, wij willen goedkope vliegtickets!

Als yuppers hebben we het natuurlijk niet al te breed. Toch willen we maar wat graag meer van de wereld zien. Bij deze een aantal tips om vliegreizen te kunnen boeken zonder gelijk plat zak te zijn en dus misschien wel vaker een ander land te kunnen ontdekken, of geld over hebben voor souvenirs voor al je vrienden en familie.

Scannen tot je erbij neervalt

Het ligt misschien voor de hand: maar boek nooit een vlucht als je maar één website bekeken hebt. Vergelijk en scan alle websites af tot je erbij neervalt. Elke website heeft andere regelingen waardoor de bedragen verschillend kunnen uitpakken. Sommige ticketaanbieders rekenen bijvoorbeeld iets als ‘servicekosten’ (Wat nou service? Geef mij een lage prijs). Het is daarom soms voordelig om bij de vliegtuigmaatschappij zelf te boeken. Een persoonlijke favoriet is de website Skyscanner. Deze website zet alle vluchten voor je op een rij op volgorde van prijs. Zo hoef je niet zelf alle website af te surfen. Dat surfen doe je maar lekker op vakantie.

Wees flexibel

De prijs voor het boeken van een vlucht kan per dag erg verschillen, soms zelfs de helft. Zet je daarom niet meteen vast aan bepaalde data, maar vergelijk de prijzen per dag. Maandagen zijn bijvoorbeeld vaak goedkoper en weekenden uiteraard niet. Bij Skyscanner kun je ook de prijzen voor een hele maand bekijken. Handig!

Vervelende reclame mails

Geloof het of niet, maar soms staan de goedkope vliegtickets gewoon in de mails die jij waarschijnlijk vrijwel meteen de prullenbak in sleept. Veel vliegtuigmaatschappijen en vliegticketaanbieders delen gunstige kortingen met je in hun nieuwsbrief. Check dus zo nu en dan toch maar wel even die mails.

Korting pakken

Even googelen en ze zijn te vinden: kortingcodes. Daar houden we van als echte Nederlanders. Met een druk op de knop heb je zo een reisje gefixt met korting.

Laat je verrassen

Voor echte avonturiers onder ons zijn er de last of the last-minute reizen. Kortom: pak je koffer, ga naar Schiphol en vraag bij de balie naar de laatste vluchten voor een scherpe prijs. Dit moet je wel durven natuurlijk, maar wie weet kom je op een bijzondere plek waar je in eerste instantie niet aan dacht. En dat voor een scherpe prijs.

Waar gaat jouw volgende reis naartoe? We zijn benieuwd!

 

Tags: , , ,