MENU
bankhangen

Dagje bankhangen – Alles wat je nodig hebt

Blijf fit en gezond

Hoe blijf ik fit en gezond?

huisgenoten

maart 17, 2018 Reageren (1) Views: 1141 Lessons, Life Widad Abdalla

‘Is de afwas nou nóg niet gedaan?’ – Samenwonen met huisgenoten

De één blijkt fan te zijn van afterparty’s om half 4 ’s nachts en de ander houdt regelmatig een wedstrijd hoe-lang-laat-ik-mijn-afwas-staan. Oftewel: leven met huisgenoten. Niet iedereen is gezegend met leuke, gezellige en vooral schone huisgenoten, vooral als je weer voor de zoveelste keer een kauwgom in een beker vindt (ja lief huisgenootje, ik heb het over jou). Toch heeft samenwonen met huisgenoten ook hele leuke en handige kanten.

Je hebt altijd iemand om tegen te praten

Tuurlijk is het soms héérlijk om all by yourself in het huis te zijn. Thuiskomen, op de bank neerploffen en de tv aanzetten zonder iemand te moeten vertellen hoe je dag is geweest, kan ook best lekker zijn. Maar af en toe hebben wij gewoon iemand nodig om tegenaan te lullen. Even je ei kwijt of om simpelweg te uiten hoe geslaagd jij je zelfgemaakte pasta vindt.

Je saaie woensdagavond wordt opeens een spontane spelletjesavond

Een afspraak die niet doorgaat waardoor jij saai thuis zit zonder plannen? Helemaal niet nodig! Er is altijd wel iemand thuis met wie je een Friends-marathon kan houden, lekker drankjes kunt doen of een spontane spelletjesavond kan organiseren (ja, ook als je gewoon met zijn tweetjes woont).

Je hoeft niet helemaal naar de supermarkt omdat je geen melk meer hebt

Ontzettend handig als je in de ochtend haast hebt: je komt erachter dat je geen brood meer hebt. Thank God for roommates. Tip: meld wel even netjes dat je iets leent van de ander. Niets is zo vervelend als in de ochtend zin hebben in een smoothie en erachter komen dat jouw banaan is gejat.

Je hoeft niet in je eentje te bikkelen voor school

Oh, how I love Hannah. Mijn huisgenootje Hannah heeft altijd net zo ontiegelijk veel huiswerk als ik. Bijna elke dag zitten we weer deprimerend tegenover elkaar aan onze opdrachten te werken. Klagen is natuurlijk veel leuker als je het samen kunt doen. Win-win situatie: als je pauzes houdt tijdens het leren, kun je er samen even tussenuit. Zo lijkt het net alsof je tóch nog iets leuks hebt gedaan die dag.

Je hoeft niet alles in je eentje te betalen

Ah, een financieel voordeel kon natuurlijk niet ontbreken. Niet alleen deel je de kosten voor de woning, ook kun je besluiten om samen voor iets te sparen. Wil je al een poos een nieuwe stoel omdat hij ieder keer half uit elkaar valt als je erop gaat zitten? Niet goed voor je zelfvertrouwen natuurlijk, dus snel een nieuwe halen, samen. Later vogel je wel weer uit hoe je die stoel gaat verdelen als jullie uit elkaar gaan. Ieder één poot bijvoorbeeld.

Dus voordat je weer uit je dak gaat omdat de afwas van je huisgenoten op een Jenga-toren begint te lijken, wees blij dat je tenminste tekeer kunt gaan tegen iemand!

Tags: , ,