MENU
Sir Hotels

Cultuur snuiven in eigen stad of op je vakantiebestemming

lange vlucht

Zo overleef je een lange vlucht

Bangkok

maart 18, 2018 Reageren (1) Views: 2129 Travel Larissa Hendriks

Bangkok – Waar de Thaise reis begon

In het noordoosten van Thailand (Isaan) heb ik de meest bijzondere en speciale ervaringen opgedaan, ervaringen die je uit zo’n reis halen wilt. Ik heb gedanst als een local, Thais leren praten, eten bereid, geknutseld als een local en heb gebeden in de prachtige tempels waar ik mijn dankbaarheid liet blijken aan de almachtige Buddha. Voordat ik hierover losbrand, vertel ik eerst over mijn allereerste aankomst in Thailand, Bangkok, mijn eerste stap buiten Europa.

Bij aankomst op het vliegveld moet je in zo’n gek cameratje kijken. Uiteraard bracht ik mijn allerbeste lach naar boven, waar het vrouwtje achter die balie wel om kon lachen. Elke (van Wander-lust) en ik werden opgewacht door de meest vrolijke Thaise gids die je jezelf maar kan wensen. Ik werd helemaal vrolijk van zijn lieve koppie! 

Zweten op plekken waar ik nog nooit gezweet heb

Thailand is écht een hele andere wereld, tenminste, zo ervaarde ik dat. Ik werd wat zenuwachtig van het grote drukke Bangkok. Vol hoge gebouwen en de smog die over de stad hing maakte me wat benauwd. Eenmaal in ons hotel, SO Sofitel, werd ik al snel afgeleid door mijn onwijs mooie kamer! Ondanks dat ik hier prima had kunnen vertoeven, is het natuurlijk nog leuker om even een duik te nemen in dat prachtige rooftop zwembad…

Badpak: Hunkemöller badkleding

Ali: “Look, a dead lizard”

Al wilde ik in dat heerlijke bed blijven liggen, wat wel 5 keer zo groot was als ik, een uitgebreid ontbijt sla ik niet over. Na mijn laatste hap bananenbrood naar binnen gewerkt te hebben, rende ik snel naar ons verzamelpunt. Op naar de boot voor een korte tour door de kanalen van Thonburi. Tijdens de boottocht heb ik wel ongeveer 7 verschillende tempels gespot en verschillende huishoudens van de locals in Bangkok gezien. Ali, van Vanguard Voyager, tikte me snel op mijn schouder zodat ik zijn hoogtepunt niet zou missen: een dood reptiel drijvend in het water…

Vandaag was het “Buddha day”. Zoals ik in mijn artikel “tips voor vertrek” al aangaf, zijn er dagen waarop niet gedronken mag worden. Deze dag is er een van. De boete is wel 10.000 bath als je wél alcohol nuttigt. Een frisse Rambutan juice bij de lunch vond ik sowieso een beter idee. Na een lekkere lunch bij Eat Side Story bezochten we onze eerste tempel van de velen die nog zullen volgen. Ookwel een van de topattracties in Bangkok: ‘Wat Pho’. Schoenen uit en een doek om de billen want m’n short is te kort.

Tenen knakken?!

Daar lag hij dan, in zijn eigen tempeltje: Phra Buddha Saiys, oftewel: de Liggende Buddha. Dit heeft natuurlijk een betekenis, het symboliseert de overgang naar het hiernamaals. Tijdens het bewonderen van de voorkant, hoorde ik al geluiden achter deze Buddha vandaan komen. Eenmaal daar zag ik wat er gaande was, mensen gooiden een voor een muntjes in een lange rij aan bakjes. Voor geluk! Check het in de video onder dit artikel! Tot slot bezochten we nog, naar mijn gevoel, een soort kerk, een Thais kerkje.

Elke: “Kijk, zij leren hoe mensen genezen kunnen worden door middel van drukpunten op het lichaam, daarbij is dat rekenen wat wij leren toch bullshit!”

Vlakbij het Thaise kerkje hingen ook muurteksten waar, heel lang geleden, massagetechnieken in het Thais gekerfd waren in steen. Ik heb dit ervaren met een Thaise massage daar en het was heerlijk. Gelukkig deed ze rustig aan met me, wat ik ook van tevoren gevraagd had. Ik was als de dood dat ze op me zou lopen, of iets in die richting. Ik heb geen moment pijn gehad, het was wel heel bijzonder dat ze een paar tenen van me wist te knakken! Een dikke fooi voor haar dus. Sowieso is fooitjes geven hier heel leuk, wat voor ons een paar euro is, is voor hun een grote bonus.

Nog een paar tips voor in Bangkok

– Als je een ‘tuk tuk’ aanhoudt, spreek dan van tevoren een geschikte prijs af, anders belazeren ze je!
– Nog een betrouwbare en betaalbare plek om te genieten van een massage: Watergate Spa.
– Trek in krab curry? En een goede Pad Thai? Iets wat sowieso niet mag ontbreken tijdens jouw bezoek aan Thailand. Voor goede kwaliteit maar een betaalbare prijs is Nara een bezoekje waard.
– Een Instagram-waardig diner kan je halen bij Namsaah Bottling Trust, zoals hieronder te zien is.

“Goodmorning, this is your wake-up call”

Om 05:15 werd ik wakker gebeld door een Thaise vrouw, netjes bedank ik haar en wens haar hetzelfde (niet wetend dat dit gewoon een bandje is…). Vreselijk, wat is dat vreselijk, zo’n wake-up call, dat doe ik ook nooit meer! Mijn koffer staat al klaar, op naar Khon Kaen!

To be continued…

Tags: , ,