MENU
Bangkok

Bangkok – Waar de Thaise reis begon

Isaan

Isaan: Leven als een local in het noordoosten van...

lange vlucht

maart 19, 2018 reageren (0) Views: 1597 Travel Iza Verschuur

Zo overleef je een lange vlucht

Eindelijk op vakantie naar een super mooie bestemming, maar wel zeker acht uur in het vliegtuig zitten? Een lange vlucht kan een flinke impact hebben op je lichaam, maar ook zeker je geest. Houd je er niet van om zo lang opgesloten te zitten in een benauwd vliegtuig, maar wil je wel graag de hele wereld zien? Met deze tips kom je die lange vlucht zeker door!

Blijven smeren

Vanwege de airconditioning en het gebrek aan frisse lucht in het vliegtuig, droogt je huid flink uit. Neem alle lekkere crèmes die je thuis hebt liggen mee in je handbagage. Handcrème, dagcrème en een vette lippenbalsem kun je niet missen onderweg. Als je echt fris op je bestemming aan wilt komen, neem dan een sheet mask voor onder je ogen mee! Het ziet er misschien een beetje gek uit in het vliegtuig, maar het helpt dan ook heel goed.

Zo lang mogelijk slapen

Als je een lange vlucht hebt, is het prettig om zo lang mogelijk te slapen. Als je slaapt heb je totaal geen besef van tijd en is die vlucht zo voorbij. Hoewel het lastig is om lekker te slapen in het vliegtuig, kun je het voor jezelf wel zo makkelijk mogelijk maken. Neem oordopjes mee, een slaapmasker, een nekkussen en kleed je warm aan (laagjes!). Het kan nog wel eens fris worden in het vliegtuig en warme cozy kleding laat je nog lekkerder indutten.

Maak het zo comfortabel mogelijk

Mocht je last hebben van misselijkheid, duizeligheid of een onrustig gevoel in het vliegtuig, dan zijn er reispilletjes. Deze kun je gewoon bij de drogist kopen. Ze verminderen dat gevoel en maken je rustig (soms zelfs een klein beetje moe, dan kan je lekker gaan slapen). Veel mensen hebben last van hun oren tijdens het stijgen en landen door het drukverschil in de cabine. Hier zijn speciale oordopjes voor gemaakt die je alleen hoeft te dragen tijdens deze twee momenten. Vervelende geluiden worden vervaagd, maar je kunt wel nog een gesprek voeren!

Krijg je spontaan zin om naar je droombestemming te gaan, maar is die lange vlucht nog niet geboekt? Check hier hoe je goedkope vliegtickets kunt scoren!

 

 

 

Tags: , ,