MENU
diy muziekexperiment

Het D.I.Y. muziekexperiment van Desperados

Ellis Gourmet Burger

Op kwaliteit-burgerjacht bij Ellis Gourmet Burger in Amsterdam

festivalseizoen

maart 28, 2018 Reageren (1) Views: 5085 Events Veerle van Dam

Het festivalseizoen is weer geopend

Onze beentjes beginnen alweer te trappelen bij het iets betere weer, de langere dagen en de swingende aftermovies die weer op je tijdlijn verschijnen. Het festivalseizoen komt eraan en het begint sneller dan je denkt. Al eind april beginnen we met de verjaardag van onze koning (lees: Prins Pils) en in mei gaan we vrolijk verder met nog meer toffe festivals.

BLVD zet een aantal toffe festivals voor je op een rijtje uit het komende festivalseizoen 2018. Zo kan je nu al beginnen met de voorpret. Keurig in chronologische volgorde zodat je ze alvast overzichtelijk kunt noteren.

Festivals in mei

Natuurlijk gaan we mei goed van start met verschillende bevrijdingsfestivals op de 5e. Kijk bijvoorbeeld alvast bij Bevrijdingsfestivals. Maar ook verder zit mei niet per se verlegen als het om festivals gaat:

  1. Tropikali Festival, 12 mei: dit festival noemt zich een ‘open-minded’ festival en vindt plaats in Amsterdam Noord bij Café Noorderlicht. Het industriële Amsterdam Noord wordt hier omgetoverd tot een tropikal paradise. Swingen op tropische house, balkan beats en heerlijk zoete popmuziek doe je hier!
  2. Soenda Festival, 19 mei: ga een heel weekend of kies één van de twee dagen. In het recreatiegebied de Ruigenhoekse Polder in Groenekan (Utrecht) wordt Soenda voor de tiende keer georganiseerd. Reden genoeg om deze in je agenda te zetten. Soenda – 10 year Anniversary belooft een spektakel te worden met een steengoede line-up.
  3. Oldschool Gangsters Outdoor, 26 mei: in 2017 had dit festival zijn eerste editie, op naar de volgende op 26 mei! De naam zegt het al; dans hier op oldschool muziek, house klassiekers, happy hardcore en early hardcore.

Juni:

  1. Ploegendienst, 1 juni: juni gaat goed van start met Ploegendienst in Breda. Hier kan je ook een weekend heen, of juist één dag uitkiezen. Met een gezellige, zomerse combinatie van techno, house en disco. Leuk: alles is gerelateerd naar werken op de bouwplaats. Festivalpersoneel draagt helmen en bijpassende hesjes en met stages als ‘De Bouwplaats’ en ‘Helemaal naar de Sollicitering’ is de ervaring compleet en lol gegarandeerd.
  2. Intents, 1 juni: dit jaarlijkse festival in Oisterwijk is één van de grootste dance-festivals in Nederland. Het driedaagse feest is vooral gefocust op verschillende hardstyle-varianten. Ook vooral voor het decor en spectaculaire lichtshows moet je een kijkje komen nemen.
  3. Ohm Festival, 9 juni: met editie nummer 6 is Ohm Festival een populair, ongedwongen festival in Delft. Wat het vooral zo fijn maakt, is de intieme sfeer en het kleinschalige. Zo lijkt het bijna alsof je alleen met je vrienden komt dansen. Met namen als Sluwe Vos en Awesome Tapes from Africa gaat dat dansen ook prima lukken!
  4. Mystic Garden, 16 juni: het Sloterpark in Amsterdam is opeens een sprookjeswereld waar je de hele dag niet weg wilt. Swingende tech-house, donkere techno en licht funky techno hoor je hier terwijl je geniet van het mooie park en de toffe decoratie. Loop rond tussen de mystieke figuren en doe spelletjes. Wat het ook leuk maakt is het veelzijdige publiek. Feest voor iedereen!
  5. GROW Festival, 23 juni: dit jaar alweer de derde editie van GROW Festival op Utopia Eiland middenin Almere. Move your but op lekkere hiphop, sexy dancehall en moombah-beats van onder andere Vunzige Deuntjes, Girls Love DJ’s en Freddy Moreira. Wat daarnaast ook nog bijzonder is, is dat GROW steeds op zoek is naar manieren om haar CO2-footprint zo klein mogelijk te maken en bezoekers onbewust op een speelse manier bewust te maken van het verschil dat zij kunnen maken. Stap bijvoorbeeld eens binnen bij The Green Lab..

Juli:

  1. Georgie’s Wundergarten, 7 juli: ‘festival, not just a festival’ noemt dit feest zich. Het festival staat voor saamhorigheid en het samen bouwen aan een mooiere, vredelievende wereld. Met de alternatieve hippie-stijl op bijzondere locaties in Amsterdam verzamelen zich avonturiers, romantici, filosofen en paradijsvogels. Deze editie vindt plaats op Riekerhaven waar de Georgiaanse Utopia verder gevierd wordt.
  2. Funky Vegan Festival, 14 juli: bij de zomerse en vrolijke locatie DOK Amsterdam is ook dit jaar het Funky Vegan Festival. Een interactief festival waar je kunt dansen op live bands en DJ’s, accessoires en kleding kunt shoppen en waar je natuurlijk heerlijk en gezonde veganistische gerechtjes kunt proeven.
  3. Welcome To The Future, 21 juli: net iets buiten Amsterdam, in Het Twiske bij Oostzaan, word je verwelkomt door alle lekkere beatjes die van het festivalterrein afstromen. Met wel zeven verschillende stages raak je hier niet snel uitgedanst. Met namen als Pan-Pot, Joris Voorn, Karotte en – is-ie weer – Sluwe Vos, staat dit festival zijn mannetje wel. Vind hier een ietwat duistere en underground Berlin-sfeer.
  4. Gaasper Pleasure, 28 juli: na twaalf te gekke jaren is dit jaar the final edition van het festival bij de Gaasperplas. Het is een kleinschalig festival, waar ook de kracht in heeft gezeten. Ze begonnen ooit zelfs als een illegaal feestje met een boel boxen en wat dj’s, maar ondertussen is het een begrip in Amsterdam. Met verschillende muziekstijlen en vette lichtshows wordt de laatste editie er één om niet te missen.

Augustus:

  1. Return 2 The 90’s, 11 augustus: hou jij ook zo van die heerlijke hitjes die jij jouw guilty pleasures noemt? Geniet een hele dag van de beste muziek uit de jaren negentig in het Arenapark in Amsterdam. Replay, Mental Theo en de Party Animals. Do we need to say more?
  2. Drumcode Festival, 18 augustus: dit jaar vindt de eerste editie van Drumcode Festival plaats bij de NDSM-werf in Amsterdam Noord. Het label Drumcode, van Zweedse dj Adam Byer, heeft in samenwerking met Awakenings het festival opgezet. Er draaien grote namen zoals Pan-Pot en Amelie Lens. Benieuwd naar meer? Ervaar als eerste dit nieuwe festival in Amsterdam!
  3. Duikboot Festival, 25 augustus: na een jaar eruit te zijn geweest, is Duikboot Festival weer terug. Ze gaan het anders doen dit jaar, verkondigen ze mysterieus. Maar hoe? Dat laten ze ons nog niet weten. Georganiseerd op het Chasséveld in Breda geniet je van een divers aanbod van muziekstijlen. Hiphop, R&B, deephouse, dance en een silent disco gaan op 25 augustus helemaal je dag maken.

Hier zit zeker wat voor je bij om je zomer nú al een goede zomer te maken. Bekijk ook alvast even met welke fashionkleuren jij dit festivalseizoen de blits maakt. En de voorpret begint… nu!

Tags: , ,