MENU
sporttrends

De sporttrends in 2018

HP ENVY

We ‘envy’: Iedereen in het bezit van de HP...

Nest IQ Cam

maart 30, 2018 reageren (0) Views: 4799 Gadgets Larissa Hendriks

Nest IQ Cam: Cams worden steeds slimmer

Stel je even het meest waardevolle voor wat jij in jouw huis hebt liggen. Natuurlijk hebben we tegenwoordig niet heel veel geld meer los in huis liggen. Toch is het een vervelend idee wanneer iemand jouw bezittingen uit je vertrouwde huis steelt. We kennen oma’s tips allemaal wel: licht aan, deur op slot, waardevolle spullen in een kluis… Of zelfs een nepboek waarin je dingen op kan bergen. Lekker ouderwets, tegenwoordig zijn er super slimme camera’s die de boel voor je in de gaten kunnen houden!

Nest Labs is gespecialiseerd in het creëren van luxe huisapparaten die samenwerken met je smartphone. Deze apparaten kunnen ook onderling met elkaar communiceren. Nu heeft Nest Labs een nieuwe gadget gelanceerd; de Nest IQ Cam en wij hebben getest of deze beveiligingscamera daadwerkelijk fungeert als een extra stel hersenen en ogen.

Slimme high-tech waakhond

Je kan dit slimme apparaatje aangeven waar de waardevolle plekken zich bevinden in jouw huis (bijvoorbeeld de kast waarin jouw MAC opgeborgen ligt). Dit kan door middel van de geüpgrade Nest Aware, de abonnementsdienst van Nest. Deze plaatsen worden de Activity Zones genoemd. Binnen deze zones kan de cam het verschil zien tussen personen en dingen. En heb je de nieuwe Nest Cam IQ indoor of outdoor camera, dan kan Nest Aware dubbele instanties van bekende gezichten in je fotoverzameling samenvoegen.

Met zijn gezichtsherkenningsfunctie houdt de camera je op de hoogte van nieuwe en bekende gezichten door notificaties (inclusief snapshots) naar je smartphone te sturen. Een echte high-tech waakhond, maar dan heel slim. Wanneer je een melding gemist hebt, kan je deze nog maximaal drie uur terugzien via de geschiedenis in de app.

Abonnementje

En hoe duur is zo’n abonnement dan wel niet? Nou, dat valt best mee! Er is namelijk een nieuw abonnement bij gekomen: een nieuw 5-daags abonnement voor €5 per maand. Hiernaast bestonden al de volgende abonnementen: de 10-daagse/€10 en de 30-daagse/€30. De Nest Aware is zoals eerder gezegd al vernieuwd en nu is dus de 24/7 continue video-opname mogelijk geworden, zodat je door je videogeschiedenis kan bladeren om te zien wat je hebt gemist.

De Nest IQ Cam zorgt dus niet alleen voor veiligheid maar ook voor mooie herinneringen die je zelf op kan nemen bij bijvoorbeeld een tuinfeestje!

Tags: , , , ,