MENU
foodfestivals

Zet deze foodfestivals in je agenda voor deze zomer!

Bun Pha Wet Fair

Bun Pha Wet Fair in het noordoosten van Thailand

Electric Castle

april 7, 2018 Reageren (1) Views: 4393 Events, Travel Widad Abdalla

Electric Castle: Line-up, verblijfopties, reistips & winnaars

Nog een paar maanden en dan mogen we ein-de-lijk van 18 tot 22 juli genieten van de vetste shows – van onder andere: London Grammer, Netsky en Damian Marley – diverse films, kunst, yoga en nog veel meer. Een festival dat meer is dan alleen toffe muziek: Electric Castle!

Een aantal weken geleden schreef ik een artikel over wat je allemaal kunt verwachten op dit unieke festival in Roemenië. Vandaag deel ik met jullie de line-up van dit jaar, de verblijfsopties tijdens het festival, de reisalternatieven (je moet er toch op een bepaalde manier komen…) en last but not least: de twee gelukkigen die door de winactie het allemaal mogen meemaken op Electric Castle!

     

The line-up van Electric Castle 2018

In mijn ogen één van de belangrijkste dingen waar het om draait op een festival: the line-up! Zelf vind ik het enorm fijn als ik op een festival de keuze heb om bijvoorbeeld het ene moment te swingen op reggae en het andere moment low key in het gras te liggen genieten van singer-songwriters. Om je een goed beeld te geven van wat je precies kan verwachten, heb ik uitgezocht wat voor artiesten er dit jaar zullen optreden. Het zijn er helaas té veel om allemaal te noemen (op dit moment 72, áls ik goed heb geteld).
De grootste namen van Electric Castle zijn Damian Marley (reggae), Jessie J (popmuziek), London Grammar (triphop), Mura Masa (alternatieve R&B), Richie Hawtin (house), Excision (dubstep), Groove Armada (triphop),The Bloody Beetroots (electro house, drum and bass) en St. Germain (jazz).

Uiteraard zijn er nog veel meer artiesten die bij de opgenoemde genres horen. Zo hebben we voor de genres trap, drum and bass en dubstep artiesten zoals Netsky, San Holo, High Contrast, Valentino Khan, Alison Wonderland, London Elektricity, Krakota en Makoto. Voor de techno en (deep)house liefhebbers onder ons treden Tchami, Hayden James, Bakermat, Raresh en Petre Inspirescu op. Meer van de indie of alternatieve rock? Dan zit je bij artiesten als Kensington, Nothing but Thieves, Wolf Alice en The Horrors goed. Verder heb je wat betreft soul nog artiesten zoals JP Cooper en Quantic. Kortom: voor ieder wat wils, yes!

Tot slot biedt het festival vier grote feesten: Hospitality Night, Elrow Party, Guilty Pleasures en Hungarian Opera Orchestra.

De Hospitality Night zal voorzien worden van geweldige drum and bass van artiesten als High Contrast, London Elektricity, MAKOTO & Krakota. Persoonlijk vind ik drum and bass feesten fantastisch omdat er zo’n fijne en intieme sfeer heerst waar ik altijd een familiegevoel bij krijg. Drie keer raden waar ik sowieso te vinden ben, haha.

Elrow, oftewel het gekste feest ter wereld, heeft een mix van de beste elektronische muziek en is geschikt voor iedere dansvloer. Een ervaring waarbij spektakel, muziek, kleur en geluk samenkomen om die unieke en betrokken ervaring te creëren. Oké, hier ga je mij ook wel vinden.

Over Guilty Pleasures en Hungarian Opera Orchestra kon ik niet veel informatie vinden maar de namen spreken voor zich. Je billen schudden op guilty pleasure hitjes en genieten van een Hongaarse Opera vind ik ook geen straf. Heerlijk voor de afwisseling!

De volledige line-up is te vinden op de volgende website.

Camping of misschien toch een hotel?

Voor een festival dat vier dagen duurt, is het regelen van een slaapplek ook-wel-zo-handig. Electric Castle biedt gelukkig diverse glamping opties waar je uit kunt kiezen. (Uiteraard wordt je op de camping voorzien van toiletten, douches, kluisjes en eet-en- drinkkraampjes!)

Een Pre-pitched Tent

Dé perfecte plek om te crashen voor een paar dagen wanneer je accu een beetje moet worden opgeladen. De Pre-pitched tent is te verkrijgen voor €66 euro inclusief twee matjes en twee dekentjes, maar een eigen slaapzak wordt wel aangeraden. Een prima optie waar je met zijn tweeën de festivaldagen kunt doorbrengen!

Dream Tent

Persoonlijk mijn favoriet! The Dream Tent wordt omschreven als je kleine ‘thuis’ wanneer je van huis bent. Boy, it is! Ietsjes prijziger, namelijk €266 euro, maar geschikt voor vier personen inclusief matras, beddengoed, tapijt, verlichting en een nachtkastje. Ik weet al waar ik mijn vier dagen in ga spenderen.

        

Swedish Lodge

‘Alsof een houten huis een tent ontmoette en ze een gigantische baby hadden’, oftewel de omschrijving van de Swedish Lodge. Voor €440 euro, inclusief vier matrassen, kun je de festivaldagen in je eigen houten tent verblijven.

Panorama Tent

Last but not least: de Panorama Tent! Als je meer bent van tenten met een uitzicht en écht je eigen plekje wil hebben, is deze tent perfect! Deze tent is geschikt voor vier personen en heeft een ‘voortuin’ voor alle comfort. Verkrijgbaar voor €440 euro inclusief vier matrassen.

Hotel of appartement

Toch een liefhebber van een beetje luxe? Dan is het nabijgelegen stadje Cluj-Napoca dé plek voor jou als je liever in een hotel of appartement verblijft. Het stadje staat ook wel bekend als de hoofdstad van Transsylvanië (je weet wel, van Dracula) en biedt vele restaurants, bar en andere plaatselijke attracties aan. Ideaal als je meer van rust en comfort houdt.

Van interrailen tot vliegen naar de stad

Aangezien het festival zich in Roemenië bevindt, is het wel verstandig om je te oriënteren op de verschillende reisopties.

Electric Castle Bus

De langste reis, maar met de minste regels voor je hoeveelheid bagage, is de Electric Castle Bus.

Vliegtuig

De snelste en misschien de comfortabelste manier om naar het festival te reizen, is met het vliegtuig. Directe vluchten gaan van onder andere Eindhoven en Brussel Charleroi direct naar Cluj-Napoca. Vanaf daar kun je gebruik maken van de speciale Electric Castle transfers, die er ongeveer een halfuur over doen om je naar het festival te brengen.

Interrailen

Ideaal als je ondertussen nog andere steden wil bezoeken. Tussen West- en Oost-Europa liggen genoeg plaatsen en regio’s die geschikt zijn om een bezoekje te brengen. Ook kun je verschillende reisopties combineren, zoals heen met Interrail en terug met het vliegtuig.

Meer informatie is de vinden op de volgende site.

Bekendmaken van de winnaars

Tot slot, het bekendmaken van de two lucky winnaars! De twee kaartjes voor het Electric Castle festival zijn gewonnen door Lisette van de Wiel en Hélène Daelmans. Jullie mogen even een mail sturen naar redactie@blvd.nl. Gefeliciteerd girls!

Ik kijk enorm uit naar het festival en ben benieuwd met wie ik allemaal de guilty pleasure hitjes mee zal blèren. See you there!

Tags: , ,