MENU
Bontvrij

Amsterdam tegen bont

vintage shoppen

Vintage shoppen in Amsterdam doe je hier

festival outfit

april 9, 2018 Reageren (1) Views: 2921 Fashion Winnie Hofstra

Tips voor jouw festival outfits

Het is tijd om het festivalseizoen in te luiden. En daarmee gaat natuurlijk gepaard dat we onze beste festival outfit uit de kast trekken. Het mag allemaal even net wat uitbundiger met opvallende accessoires, maar moet natuurlijk ook lekker zitten en praktisch zijn voor tijdens het dansen. Hier volgen een aantal tips en inspiratie van ons zodat jij deze zomer op elk festival de show kunt stelen.

Voor allen:

Fanny Pack

Een fanny pack, banana bag of buideltasje, hoe je het ook wil noemen, is de ideale tas voor op een festival. Hij is precies groot genoeg zodat je er net je essentials in kwijt kunt. Door hem om je heupen te dragen of om je schouder knalt hij niet zo irritant tegen je zij aan wanneer je je moves aan het maken bent. Je hebt er eigenlijk geen erg in dat je hem draagt. Ze zijn er in alle soorten, dus maak het zo gek als je wil.

Old school zonnebril

Een zonnebril kun je natuurlijk niet missen tijdens een dagje dansen onder de gele bol. Met zonnebrillen gaan we dit jaar terug in de tijd. Een ‘kek’ rond brilletje a la John Lennon mag er wezen. Of ga bijvoorbeeld voor een cat-eye model. In de dichtstbijzijnde vintagestore kun je vast wel een aantal bijzondere monturen vinden. De zonnebrillen die een half keer groter zijn dan je gezicht mogen de deur uit. Ga voor ouderwets klein.

Denim maar dan anders

Met een spijkerjasje kun je het eigenlijk niet fout doen. Het liefst dan eentje die een beetje oversized is. Echter is dit wel wat aan de brave kant voor een festival. Ga daarom bijvoorbeeld voor een beschilderde versie (leuk project om zelf te doen). Hiermee val je zeker op tussen de mensenmassa.

Voor de heren:

Laag laag laag

Op een festival mogen de heren er best nonchalant uitzien. Door verschillende lagen te dragen creëer je een nonchalante maar toch modieuze look. Kies bijvoorbeeld voor een effen lange mouwen shirt met daarover een korte mouwen shirt en een vette opdruk. Mocht het te warm worden kun je er natuurlijk altijd eentje uit doen en in de avond weer aan, dat maakt het praktisch.

Origineel hoofddeksel

Het zweten is natuurlijk niet al te best voor het behouden van je kapsel. Een pet is ideaal voor op een festival en kan ook nog eens een hip fashion-item zijn. Een klassieke snapback doet het altijd goed, maar wil je voor eer originele optie gaan kun je bijvoorbeeld voor een vissershoed of een opa-pet kiezen. Lees daar in dit artikel meer over.

Voor de dames:

Doorheen kijken

Voor een festival mag de outfit best wat meer sexyness hebben. Mocht je dat willen natuurlijk. Een see through top laat veel zien, maar is tegelijkertijd wel bedekt. Een heerlijk combinatie. Je kunt bijvoorbeeld voor een zwarte variant gaan er er dan een opvallend topje onder doen. Maak het af met een stoere spijkerbroek of eentje met een lekker printje en klaar is Keesje.

Grrrrrr

Deze zomer mag er lekker gespeeld worden met prints, zoals flared broek met een opvallende print als ik hier boven al noemde. Panterprint is een favoriet. Het kan zo fout zijn maar eigenlijk ook juist zo goed. Ga bijvoorbeeld voor een volledig zwarte ouftit met één luipaardprintje ertussen dat eruit knalt. Of ga voor een volledige geprinte outfit, bijvoorbeeld een two-piece.

To the max

We dragen natuurlijk het liefste een broek om gewoon goed te kunnen bewegen. Mocht je eens wat anders willen dan is een maxi-jurk een ultieme optie. Eerder zagen we al strakke versies, maar dit jaar mag het lekker wijd en zwierig. Ideaal om in te bewegen en ook nog eens lekker luchtig. Doe er een mooie riem om, dan creëer je nog wat taille. Ook de panterprint of andere print naar keuze mag hier natuurlijk doorgevoerd worden.

Lees ook mijn artikel over de fashion kleuren van dit seizoen voor meer inspiratie.

 

 

 

 

Tags: , , , ,