MENU
HP ENVY

We ‘envy’: Iedereen in het bezit van de HP...

Desperados Play Bottle

Maak je eigen partytrack met de Desperados Play Bottle

Union fietsen

april 10, 2018 reageren (0) Views: 2009 Gadgets Veerle van Dam

Scoor nu jouw limited edition Union-fiets

Met veel verschillende manieren van jezelf vervoeren, staat ons stalen monster met stip op nummer één. Je voelt je onafhankelijk en vrij op je vertrouwde fietsie. Nederland is een fietsland. Nederland is ook een land die van elk object iets leukers maken. Geluk! Tegenwoordig maken we dus ook met onze fietsen een statement. Union lanceert nu nieuwe limited edition fietsen waarmee jij gegarandeerd de show steelt.

Heerlijk hoor: een trein, een auto of ander openbaar vervoer. Een dak boven je hoofd als het regent. Maar je bent altijd afhankelijk van de klok en je kunt niet overal komen of overal langs. En daar is dan je fiets. Flexibel, snel en actief kom jij op plaats van bestemming. Union maakt al meer dan honderd jaar stevige, stijlvolle en onverwoestbare stadsfietsen. Sinds vijf jaar richten ze zich volledig op stadbewoners. Elke dag trotseren ze weer een jungle van losgelaten toeristen, drukke fietspaden en kapotte straten. Union-fietsen zijn dus niet alleen stevig, maar zijn ook lekker licht en wendbaar. Jouw ritje door de stad wordt makkelijk met tien levels geüpgrade.

union fiets totaal

Limited Edition

Dus, de Union limited edition fiets. De eerste stap is om te kiezen tussen de twee soorten modellen. Kies de Flow Ltd, een lichte, wendbare stadsfiets, of de Load Ltd, een stevige transportfiets. Hoewel de fietsen uit de bestaande collectie van Union al bekend stonden om hun onderscheidende en minimalistische design, zijn de limited editions een weerspiegeling van het nu. Union keek goed om zich heen, op zoek naar opvallende trends op designgebied. Dit uitte zich onder andere in de koperkleurige frames.

‘In restaurants, in woonbladen en dus ook in huiskamers zie je steeds meer koperkleurige details. Dat wilden we in de fietsen terug laten komen,’ zegt brand manager Hugo Velthuis, die de Union limited edition ontwierp. ‘De velgen, lampen, bel en belettering op de fiets zijn daarom koperkleurig. Dat zie je eigenlijk nooit op fietsen omdat het lastig is om goed te doen. Neem het aluminium van de velgen. Om dat koperkleurig te krijgen wordt het geadoniseerd (in een chemisch bad gelegd en onder spanning gezet zodat het gaat oxideren), maar de kleur die dat oplevert is al gauw roze of goud. Het duurde even voordat we de perfecte tint koper kregen. Nu steekt het mooi af tegen het ingetogen coole van het matzwarte frame. Die koperen details zijn echte eyecatchers geworden.’

Overtuigd

Wij zijn overtuigd van de Union bikes! Gezellig staat er eentje bij ons op kantoor waar we allemaal trots naar kunnen loeren tijdens de lunch. Het is dan ook een échte eye-catcher! Snel delen we even een foto wanneer we hiermee door Amsterdam heen crossen. Nu zijn we eerst nog even opzoek naar een goed slot want deze kanjer willen wij nooit meer kwijt. Laat het zonnetje maar doorkomen, wij pakken de fiets!

Wil jij zelf ook zo’n matzwart wondertje met koperkleurige details? De Union-fietsen zijn al vanaf februari te koop in de fietsenwinkel bij jou in de buurt of bestel er een online. En omdat het limited edition is, is er maar een beperkte oplage. Wees er snel bij, zodat ook jij op iets bijzonders rijdt!

Tags: , ,