MENU
festival outfit

Tips voor jouw festival outfits

festivaltrends

Festivaltrends voor 2018

vintage shoppen

april 12, 2018 Reageren (1) Views: 1622 Fashion Winnie Hofstra

Vintage shoppen in Amsterdam doe je hier

Een outfit in de stijl van vroegere jaren, een kek jasje die niemand heeft of de tofste merken voor minder. Dat kun je vinden tijdens het vintage shoppen, een geheel nieuw begrip. In Amsterdam kun je bij deze winkels terecht voor leuke nieuwe (oude) items.

Marbles Vintage

Deze shop heeft maar liefst drie centrale vestigingen, dus er is gemakkelijk eentje in de buurt te vinden. Ze hebben er alles. Van leren- en spijkerjassen, lange jurken tot truien. Maar ook accessoires zoals riemen en old-school petten. Wat er bij deze winkel uitspringt is het brede aanbod aan Levi’s denim broeken en dat voor een zachter prijs. Ook springt er weleens eentje van Tommy Hilfiger tussendoor. Mocht je op zoek zijn naar een nieuwe jeans, dan zou ik hier een bezoekje wagen.

Wini

De Haarlemmerdijk is een ideale straat als je vintage wilt shoppen en is lekker dichtbij Centraal Station. Naast Marbles zit hier ook Wini. Een leuke overzichtelijke winkel met altijd een verrassend aanbod en goede kwaliteit spullen. Daar word je blij van.

Episode

Episode in een van de meest bekende vintage winkels van Amsterdam. Het is altijd leuk om hier even een kijkje te nemen, alleen al door het hippe personeel. Inspiratie opdoen kan je er zeker. Echter is deze winkel wel iets prijziger. Je betaalt dezelfde prijzen als wanneer je iets (echt) nieuw koopt en soms meer. Voor een echt uniek item zou dat het natuurlijk wel waard kunnen zijn. Toch kun je er ook wel leuke shirts vinden voor minder en ook de spijkerbroeken daar zijn goede deals.

IJ-hallen

Dit is natuurlijk geen winkel, maar toch even leuk om erbij te noemen. In een grote loods op de NDSM werf in Amsterdam Noord heb je 1 weekend per maand de IJ-hallen. Dit is een grote markt waar je je eigen spullen kunt verkopen of juist leuke dingen op de kop kunt tikken. Naast mensen die hun kledingkast verkopen vindt je er ook vintage handelaren. Er is een groot aanbod aan kleding en ook vaak sneakers van bijvoorbeeld Nike en Adidas die je voor bijna niks naar huis mee kunt nemen. Een leuk uitje!

Veel plezier tijdens het vintage shoppen bij jou in de buurt!

Tags: , , , ,