MENU
Bun Pha Wet Fair

Bun Pha Wet Fair in het noordoosten van Thailand

Praag

Citytrip naar Praag, de stad van bier en kunst

Stedentrips

april 13, 2018 reageren (0) Views: 1750 Travel Joyce Veltman

Stedentrips die je absoluut moet maken in de zomer

Stedentrips alleen geschikt in het voor- en najaar? Dan heb je het mis! Ook in de zomer kun je heerlijk genieten van prachtige stedentrips die je nooit meer zult vergeten. Niet alleen ben je in de zomer voor zo’n 95% verzekerd van heerlijk weer, ook is er ’s zomers een uitgebreid aanbod van de leukste muziekfestivals waar je jouw citytrip mee kunt combineren.

Om jou alvast wat inspiratie te geven heeft BLVD de top drie leukste stedentrip bestemmingen voor in de zomer even op een rijtje gezet. Uiteraard horen daar ook nog wat leuke feestjes bij!

Novi Sad, een leuke stad die velen niet kennen

Novi wat? Inderdaad, Novi Sad. Dit is de tweede grote stad van Servië. Gelegen op ongeveer een uur rijden van Belgrado. Imposante gebouwen worden hier afgewisseld met intieme kronkelige straatjes, galeries, boetiekjes, parken, lokale marktjes en restaurants tegen de achtergrond van een glooiend heuvellandschap. In de zomer biedt het stadsstrand aan de Donau de nodige verkoeling en het zit er ook nog eens vol met gezellige terrasjes.

In 2021 mag Novi Sad zich culturele hoofdstad van Europa noemen. Eén van de grootste bezienswaardigheden van deze authentieke stad is het historische Petrovaradin Fort. Hier is elk jaar het award winnende EXIT Festival te vinden. Tussen de eeuwenoude muren en gangen verwelkomt EXIT van 12 tot en met 15 juli onder meer Grace Jones, David Guetta, Migos, Ziggy Marley en Nina Kraviz.

Eén van Europa’s mooiste steden: Boedapest

Cultuurliefhebbers geven hier hun ogen de kost bij de historische Burcht, de traditionele badhuizen, het statige Parlementsgebouw aan de Donau en vele pleinen, parken en straten vol musea, synagogen en monumenten. Een kleine klim op de Géllertberg wordt beloond met een adembenemend uitzicht over de stad, al helemaal met zonondergang. Voor de echte fijnproevers onder ons is er een ruim aanbod aan wijnbarretjes en restaurantjes met gezellige terrassen. Uitgaan doe je er in de Joodse wijk in de vele cafés, clubs en befaamde ruin-bars.

Hoewel Boedapest het hele jaar door meer dan het bezoeken waard is, heeft de stad tussen 8 en 15 augustus nóg meer te bieden. Op deze data vindt namelijk het multiculturele Sziget Festival plaats op een eiland in Boedapest. Naast wereldsterren als Arctic Monkeys, Kendrick Lamar, Gorillaz en Mumford & Sons zijn hier onder meer jazz-, klassiek-, raggae- en world music-optredens te zien.

In Berlijn houdt het feest nooit op

De creatieve Duitse hoofdstad Berlijn is ideaal om te bezoeken in de zomer. Bij de eerste zonnestralen van het jaar doemen er overal aan de Spree diverse loungeplekken op. Ook kun je er ’s zomers terecht bij de oude openluchtbioscoop Freiluftkinos, de gezellige foodmarkt Neuhe Heimat, RAW Gelände (een oud industrieterrein dat is omgebouwd tot culturele speeltuin met zelfs een buitenzwembad) en natuurlijk vele rooftopbars.

Daarnaast zijn de Berlijnse feestjes extra fijn in de buitenlucht. Het ideale festival om de zomer mee af te sluiten is Lollapalooza Berlin in het statige Olympiapark en –stadion. The Weeknd geeft er dit jaar zijn enige show in Europa. Ook Imagine Dragons, The National, Kraftwerk 3D, Dua Lipa, Armin van Buuren, Kygo, Ben Howard en The Wombats zijn erbij om er een waar feest van te maken. Bezoek het festival van 8 tot 9 september.

Heb je ook al ons artikel over Electric Castle in Roemenië gespot?

Tags: , , , ,