MENU
labels

‘Dus… Wat zijn we nou?’ – De gevolgen van...

wachten met seks

‘Geduld is een schone zaak’ – Wachten met seks

drankje

april 20, 2018 reageren (0) Views: 1491 Life Winnie Hofstra

Zomer drankjes: maak je vrienden blij deze zomer

Gisteren rees de Nederlandse temperatuur tot boven de 25 graden. De blote (nog veel te witte) benen kwamen weer tevoorschijn en de zonnebril mocht weer op de neus. Als de zon zo volop schijnt is het tijd voor bbq’s en tuinfeestjes en dat gebeurt dan ook massaal. Wat dan uiteraard niet mag ontbreken zijn zomerdrankjes. Met deze originele opties ga jij al je vrienden blij maken.

Lazy Mojito

Dit drankje heb ik zelf zo genoemd omdat munt en limoen belangrijke smaakmakers bij dit drankje zijn en het overigens erg makkelijk te maken is. Dit is perfect voor als je geen zin het om lang in de weer te zijn met een cocktail shaker en voor een grote groep iets lekkers te nuttigen wil hebben.

Men neme een grote kan en vult deze voor 80% met droge witte wijn. De overige 20% vul je aan met Sprite, of met Spa rood voor de light variant. Vervolgens doe je er limoen schrijfjes en een paar takjes punt bij. Et voila: een verfrissend en verassend drankje dat jij in een handomdraai op tafel hebt gezet.

Bloody Mary/Italian

Warm weer betekent veel zweten. Het is dus niet verkeerd om wat zouts binnen te krijgen. Deze hartige cocktail is dan je beste vriend. Wellicht heb je er al eens van gehoord: de Bloody Mary. Eigenlijk is het vrij simpel. Het is een mix van tomatensap en vodka, maar hier kun je nog allerlei smaakjes aan toevoegen naar keuze. Ga bijvoorbeeld voor een scheutje Tabasco als je nog meer wil zweten of citroensap voor frisheid. Wat blaadjes fijngesneden basilicum zijn mijn favoriet. Dan kun je het beter de Bloody Italian noemen. Saluti! Wil je eerste even proeven voordat je zelf aan de slag gaat?

Tip: tijdens Koningsnacht opent Ketel On Vodka in Amsterdam de eerste Bloody Mary pop-up bar.

Scroppino

Wie heeft er nou geen zin in een ijsje als de zon schijnt? In dit drankje zit een ijsje verwerkt. Beter kan dus niet. Een Scroppino is een heerlijke mix van 2 bolletjes citroensorbetijs, een scheutje wodka en wat prosecco. Serveer het in een champagneglas. De perfecte verkoeling.

Ook nog zin in lekkere hapjes? Lees hier op welke food festivals jij deze zomer daarvoor terecht kunt.

Tags: , , , , ,