MENU
Thaise Grand Canyon

Sam Phan Bok: De Grand Canyon van Thailand

Thaise tempels

Bidden in de Thaise tempels volgens het Boeddhisme

Schoonouders op vakantie

april 21, 2018 reageren (0) Views: 1701 Travel Joyce Veltman

Een op de drie Nederlanders wil niet met schoonouders op vakantie

De zomer staat alweer bijna voor de deur! De afgelopen dagen hebben we al en voorproefje gehad en mogen genieten van het heerlijke weer. Dat de zomer alweer onderweg is, betekent dat ook de vakanties en leuke uitstapjes steeds weer dichterbij komen! Misschien heb je al plannen, misschien nog niet. Als je alleen met je vriend of vriendin op vakantie gaat is dat natuurlijk genieten! Maar met je schoonouders op vakantie…

Uit een onderzoek van acties.nl blijkt namelijk dat een op de drie Nederlanders liever niet met zijn of haar schoonouders op vakantie wil gaan. Zij blijven zelfs liever thuis dan dat ze met hen mee op vakantie gaan. In totaal zijn er 1.083 Nederlanders ondervraagd.

Op vakantie met de ‘koude kant’

Wat bij de uitkomsten van het onderzoek opviel was dat voornamelijk de vrouwen (maar liefst 40%) liever niet met de ‘koude kant’ op vakantie willen. Bij de mannen ligt dat percentage een stuk lager (32%). Opvallend genoeg zegt ongeveer driekwart van de ondervraagde jongeren er geen enkel probleem mee te hebben om met zijn of haar schoonfamilie ertussenuit te gaan.

Ben je benieuwd naar meer over dit onderzoek? Klik dan hier!

Ruzie zit in een klein hoekje

De voornaamste reden dat zo veel mensen liever niet met hun schoonfamilie op vakantie willen, is omdat er altijd ruzie op de loer ligt. Je weet maar nooit wanneer de bom kan barsten, al helemaal als de schoonfamilie redelijk groot is en alle aanhang ook nog eens mee is. Ruzies schijnen het meest voor te komen in de leeftijdscategorie tot 49 jaar en dan hebben we het nog geeneens over ‘onenigheden’.

De vrouw heeft de touwtjes in handen

Verder bleek dat veel jonge mannen tot en met 30 jaar, liever met vrienden op vakantie gaan dan met de eigen partner. Degenen die dit hebben aangegeven, meldden daarbij dan ook dat ruzie de voornaamste reden hiervoor was. Ze vertelden namelijk dat ze tot nu toe elke keer ruzie hebben gekregen met hun partner op vakantie. De oorzaak hiervan kan zijn dat vrouwen meer invloed hebben op de uiteindelijke keuze van de vakantiebestemming. Maar liefst 36% van de vrouwen zegt meer invloed te hebben dan haar partner. Dat tegenover slechts 22% van de mannen.

Met wie ga jij dit jaar op vakantie? En weet je al waarheen? Lees hier onze citytrip tips voor de zomer!

Tags: , ,