MENU
Waterkant

Hotspot A’dam: Aan de Waterkant

stad

Den Haag pt.1: Eten en drinken

vegan hotspots in amsterdam

april 29, 2018 reageren (0) Views: 2306 Food Larissa Hendriks

Vegan hotspots in Amsterdam

Het is een trend, het is een levensstijl, het is goed voor milieu, dieren en zogezegd ook voor mensen: veganisme. Eén van onze schrijfsters heeft haar ervaring met deze levensstijl al gedeeld, je leest het hier. Om onze vegan lezers eens te verwennen zijn wij langs drie verschillende vegan hotspots in Amsterdam geweest…

We schrijven al zo vaak reviews voor verschillende restaurants. Echter nooit specifiek over bepaalde dieetwensen die onze lezers kunnen helpen. Vandaar dat we nu gestart zijn met deze serie, beginnende met: ‘vegan food’. 

Vegan Junkfood Bar

Vegan eten wordt vaak gerelateerd aan gezond eten. Veel mensen denken nog steeds dat mensen die vegan zijn de hele dag knabbelen op rauwkost. Niets is minder waar. Bij de Vegan Junkfood Bar kreeg ik de beste cheeseburger die ik ooit geproefd heb. En ik was heel groot fan van de Big Mac… Dit is dus zeker een hotspot waar zowel vleesliefhebbers kunnen genieten als veganisten die ook eens lekker willen zondigen.

 vegan hotspots in amsterdam

Zelf ben ik niet vegan maar onze vegan collega zat tegenover mij en was er stil van. Ze was zelfs zo aan het smullen dat zij aan het eind van de avond propje vol zat. Pas dus wel op: het eten is verslavend lekker! De kapsalon is daarbij ook onwijs vullend. Ga vooral voor zoete aardappel friet, als je dit ten minste erg lekker vindt. De bitterballen kregen we helaas niet helemaal op. Deze smaakten niet volledig zoals de enige echte natuurlijk, maar ze kwamen wel verdomd goed in de buurt!

Onze aanrader(s)

Maar ook van deze hebben wij erg genoten en komt vlak na de #1:

Locatie(s)

VJFB – West: Staringplein 22

VJFB – East Side: Eerste van Swindenstraat 389

VJFB – De Pijp: Marie Heinekenplein 9 – 10

Poké Perfect

Het is geen restaurant om uitgebreid te dineren, maar dat hindert niet. Het eten is namelijk van goede kwaliteit, lekker vers en gezond. Vers eten smaakt direct een stuk lekkerder en dan mag je nog zelf je smaakcombinaties aangeven! Je kiest hier zelf waar je zin in hebt en achter de balie stellen ze jouw bowl samen. Uiteraard kan je ook gewoon een samenstelling van het menu kiezen als je een beetje keuzestress krijgt.

Dus ben je opzoek naar een iets gezondere optie om lekker vegan te eten in Amsterdam? Dan is Poké Perfect een perfecte plek voor jou!

Onze aanrader(s)

Locatie(s)

Prinsengracht, Kinkerstraat en Nieuwendijk.

Spingaren

Oh wat een restaurant! Ook weer een echte hotspot, niet alleen voor de vegan lezers. Naast het standaard menu heeft Spingaren namelijk de volgende menu’s speciaal voor mensen met dieetwensen: veganistisch menu, menu voor zwangere dames, lactosevrij menu, glutenvrij menu en het notenvrij menu. Dit is zeker een van de vegan hotspots in Amsterdam, maar kan ook zeker een plekje krijgen in een volgend artikel betreffende andere dieetwensen…

We hebben onwijs genoten van onze avond hier. Dit is een restaurant waar je zo heerlijk drie uur lang zou kunnen tafelen en dan verbaasd zijn dat het alweer zo laat is. Het mooie aan dit restaurant is ook dat je iedereen mee kan nemen. Voor alle dieetwensen zijn aparte menukaarten gemaakt. Wij komen hier zeker nog eens terug!

PS de wijn was hier ook van zeer goede kwaliteit.

Onze aanrader(s)

Locatie(s)

Herengracht 88

Weet jij nog meer vegan hotspots in Amsterdam of een andere stad die het proberen waard zijn? Let us know!

Tags: , , , , , , , ,