MENU
French Connection

Wees de koning te rijk bij The French Connection

vegan hotspots in amsterdam

Vegan hotspots in Amsterdam

Waterkant

april 26, 2018 reageren (0) Views: 2582 Food Larissa Hendriks

Hotspot A’dam: Aan de Waterkant

Wanneer de zon weer begint te schijnen zoeken we allemaal de hotspots op waar we zo lang mogelijk kunnen genieten van het zonnetje. Ben jij opzoek naar een restaurantje in Amsterdam waar je het langst kan dineren in het zonnetje? Dan zit je goed bij Waterkant Amsterdam!

Let op: deze hotspot is al ontdekt. Wanneer het zonnetje schijnt is het hier vrijwel altijd vol, maar dat betekent niet dat je geen plekje meer hebt. Ook aan de waterkant kan je plaatsnemen met je voetjes over de rand. Zolang je maar op het terrein van de Waterkant blijft met de consumptie.

Snelle service

Bestellen doe je aan de bar waardoor de service super snel blijft verlopen, ookal zit het he-le-maal vol. Er zijn verschillende drankjes te bestellen. Ben je een beetje slim, dan bestel je op een drukke dag een liter fles Surinaams bier: Parbo Djogo. Zo hoef je niet heel snel weer in de rij te staan voor de bar.

We hebben nog wel even een persoonlijke aanrader van de kaart: de ‘homemade gemberbeer’. 0% alcohol, maar wel 100% genot. Je moet wel echt van gember houden anders kan je beter voor iets anders gaan, keuze genoeg!

Dineren in de zon

Heb je binnen een plekje weten te bemachtigen, maar is er op het terras geen plek meer? Blijf vooral zitten en wees niet getreurd! De zon komt namelijk rond etenstijd (uurtje of 19:00) ook naar binnen schijnen op een mooie dag. Alle deuren staan open en zo kan je ook hier heerlijk met een hapje en drankje je oogjes sluiten en genieten van de laatste zonnestralen.

Good to know: bij deze hotspot kan je het langst genieten van zonnestralen in vergelijking met andere restaurants in Amsterdam.

Onze aanrader om mee te beginnen is: ‘brood met muhammara spread’. Geen idee wat er precies in deze spread zat, maar het was heerlijk! Vervolgens heel benieuwd naar het hoofdgerecht bestelden we een kip roti, vega roti en rendang:

Chicken roti rol
Roti rol gevuld met massala kip, massala aardappel en kousenband, geserveerd met kerriejus, ei en huisgemaakte tomatensambal (apart)
Pompoen roti rol
Roti rol gevuld met pompoen, aubergine, massala aardappel en kousenband, geserveerd met tomaten-kerriejus, ei en huisgemaakte tomatensambal (apart)
Rendang
Witte rijst, sambalboontjes, kokos, pinda, zoetzuur

Koningsdag Special

Ook op Koningsdag zit je hier perfect. Op een overdekt terras heb je gratis toegang tot ‘hete dancehall, zonnige azonto, zoetharde Hiphop en Afro Carribean flavours’. Van 12:00 tot 20:00 draaien Magic System Amsterdam en Rimboe Riddim heerlijke plaatjes en uiteraard zorgt Waterkant Amsterdam voor de biertjes, wijntjes en nodige snacks om de dag door te komen. Klik hier voor het Facebook event.

Positive vibes only

De hele avond is de sfeer op en top geweest. De DJ naast ons draaide heerlijke Surinaams plaatjes, het zonnetje kwam rond een uurtje of 7 naar binnen schijnen en van het eten en drinken kan je ook zeker genieten. In de zomer kun je helaas niet bij Waterkant reserveren, maar er is altijd wel een plekje om jouw heerlijke gemberbiertje of roti pompoen te nuttigen. Er waren zelfs gasten die buiten op een krukje de roti rol aan het eten waren. Welk restaurant kan nou zeggen dat mensen betalen voor een diner en het vervolgens ergens buiten op een krukje op te eten zonder tafeltje met het bordje op schoot?!

Good job Waterkant Amsterdam, good job…

Tags: , , , , ,