MENU
vodka

Life-hacks met… Vodka?

urban jungle

Creëer een urban jungle op jouw stadse balkon

Vega en vegan

april 27, 2018 reageren (0) Views: 1153 Life Joyce Veltman

Dogma hotdogbar: Vega & vegan friendly

Steeds meer mensen beginnen tegenwoordig aan een vegetarische of een veganistische eetstijl. Dat is een grote stap in de goede richting, want niet alleen is het over het algemeen beter voor jezelf, maar ook onder andere voor het milieu en om dierenleed tegen te gaan. Steeds meer eettentjes beginnen ook steeds vaker met het serveren van vegetarische en veganistische gerechten. Hotdogbar Dogma is daar één van.

Dat vleeseters al lang hun weg hebben gevonden naar hotdogbar Dogma is niet verwonderlijk, maar ook veel vegetariërs en veganisten zweren bij deze plek. Dat komt uiteraard omdat ook Dogma steeds meer rekening begint te houden met deze levensstijlen.

Hotdogs voor iedereen!

Om voor alle Utrechters een fijne plek te creëren, hadden de heren Jeroen en Hugo van Dogma ook al een toegankelijke kaart voor de niet-vleeseters en veganisten. Dogma serveerde namelijk al meerdere vegetarische hotdogs en één veganistische hotdog. Daarin hebben zij zich nog verder weten te ontwikkelen. Het is nu namelijk mogelijk om alle hotdogs op de kaart als vegetarische hotdogs te bestellen en er zijn drie verschillende hotdogs ook als veganistische hotdogs te bestellen. Ook wordt er al enige tijd veganistische mayonaise geserveerd bij de heerlijke dagverse frieten.

‘Het is echt niet zo moeilijk om rekening te houden met verschillende voedingspatronen, je moet het gewoon simpel houden en denken; op welke manier kunnen we iedereen nog blijer maken? Dan was dit dus de uitkomst.’ Aldus Jeroen.

De Utrechtse Powerpeul

De vegetarische en veganistische worst is naar Dogma’s eigen receptuur, net als alle worsten van scharrelvlees. ‘Wij maken onze vlees vervangende worst van witte lupine van de Utrechtse Powerpeul, een boon geteeld van Hollandse bodem, rijk aan eiwit en licht notig van smaak. Deze brengen we op smaak met kruiden en specerijen.’

Het uiteindelijke doel van Dogma? ‘We vinden het te gek om te zien dat zowel vleeseters als niet-vleeseters gezellig bij ons samen komen eten en allen een ruime keuze hebben op de menukaart, want ons aanbod op vlees is natuurlijk ook al groot.’

Tags: , ,