MENU
urban jungle

Creëer een urban jungle op jouw stadse balkon

moestuin

Moestuinen, we vinden het maar al te leuk

waarom koningsdag

april 30, 2018 Reageren (1) Views: 1808 Events, Lessons, Life Widad Abdalla

Waarom Koningsdag het leukste feest van het jaar is!

Lopen door Amsterdam, een festival bezoeken of wat tweedehandsspulletjes scoren: Koningsdag is een dag waarop er voor iedereen wel iets leuks te doen is! Inmiddels is deze feestdag helaas alweer voorbij (en de kater gelukkig ook) maar om even na te kunnen genieten deel ik met jullie waarom Koningsdag het leukste feest van het jaar is!

Niet alleen in Nederland vieren we deze dag volop. Koningsdag is ook een nationale feestdag op Curaçao, Aruba en Sint Maarten. In dit artikel lees je waarom het zo’n fijne dag is om de deur uit te zijn. 

Iedereen is blij

Of dit nou komt omdat we een goed excuus hebben om de hele dag met een biertje (of tien) rond te lopen of dat de hele bevolking er uitziet als een oranje carnavalsspektakel: bijna iedereen is blij deze dag. A true miracle, these days.

Wist je dat: 250.000 mensen arriveren op Koningsdag per trein in Amsterdam.

Saamhorigheid

Hetzelfde nationale feest vieren en allemaal een oranje boa, hoedje of pruik dragen, zorgt voor een gevoel van saamhorigheid. Maar ook samen ongeduldig in de rij voor de wc’s wachten en shotjes nemen bij een random café geven je het gevoel dat je bij elkaar hoort. Als je het mij vraagt een vrij zeldzaam fenomeen dat we normaal gesproken alleen ervaren tijdens EK of WK voetbalwedstrijden (en voor de liefhebbers onder ons: het jaarlijkse songfestival).

Wist je dat: Willem-Alexander is de eerste mannelijke Nederlandse vorst in 123 jaar.

Voor ieder wat wils op Koningsdag

There are three kinds of people op Koningsdag. Je hebt mensen die ein-de-lijk hun kast vol met troep kunnen leeghalen en er zo veel mogelijk mee willen verdienen. Gelukkig is deze dag dan niemand te beroerd om deze medemens van zijn of haar oude zooi te verlossen. Verder heb je mensen die maar al te graag hun heupen los willen gooien op Koningsdag en zich bevinden op één van de vele festivals, zoals Kingsland, SLAM FM en Loveland. Tot slot zijn er mensen die roepen dat Koningsdag op zich al één groot feest is en daarom door Amsterdam met hun squad waggelen en van de oranje en de wat tipsy menigte genieten. Kortom: iedereen is dol op de verjaardag van onze Willy.

En dat is waarom Koningsdag voor mij het leukste feest van het jaar is. Wat is jouw favoriete feest en waarom?

Tags: , ,