MENU
mensen die niet goed zijn voor je

Mensen die niet goed voor je zijn – Hoe...

Guess Date: nieuw bij Concentrate Velvet

Daten: Draai de rollen eens om

Blaze

mei 6, 2018 reageren (0) Views: 6002 Life Larissa Hendriks

Blaze: Effectief sporten op intense beats

Met de temperaturen van deze dagen is het weer tijd om ons in de zwemkleding te hijsen. Helaas worstelen velen van ons nog met de laatste vetrolletjes of nog onvolgroeide spieren. Net op tijd introduceert David Lloyd Club Amsterdam ‘Blaze’. Een nieuwe intensity interval (HIIT) boutique les. Denk aan: intense cardio- en krachttraining en beuken met bokshandschoenen op lekkere beats van dance dj’s. 

BLVD heeft deze nieuwe workout voor jullie uitgeprobeerd en we kunnen jou vertellen dat je gegarandeerd zult zweten én genieten! Wie wilt dan nou niet. In dit artikel vertellen we je meer over deze workout en onze ervaring bij de David Lloyd Club in Amsterdam.

Nieuwe manier van trainen

Blaze is een geheel nieuwe manier van trainen, zo heb je een workout nog nooit eerder gedaan. Martial arts worden in deze boutique les gecombineerd met intense cardio- en krachttraining. Dat is niet alles! Gedurende de workout gaan de lichten uit, club verlichtingen aan en voor je het weet zweet je op de laatste dance hits alsof je in een nachtclub staat.

Met Blaze verbrand je tot wel 1000 calorieën in één les van 45 tot 55 minuten. 

Voor iedere les krijg je een onwijs slimme band (MyZone-hartslagmeter) net onder je borst die jouw prestaties meet. Je hartslag, verbrande calorieën en nog veel meer is te zien op het scorebord op de schermen in de zaal. Zo kan je het beste uit jezelf halen en krijg je nog gezonde en motiverende competitie tussen jou en de andere bikkels.

De workout

Voor de workout begint ben jij dus voorzien van de hartslagmeter die overigens op jouw naam gezet wordt zodat je jezelf dus terug kan vinden op het scherm. Ook krijgt iedereen bokshandschoenen in de maten S, M of L. Wanneer iedereen klaar is, begint de trainer met een warm-up. Er worden na de warming up 3 groepen gemaakt die ieder een ander startpunt hebben zodat er drie keer roulering plaats kan vinden bij de verschillende onderdelen. Zo zag onze workout eruit:

Ronde 1

Roulatie van ‘step back lunges’ met gewicht naar keuze in de handen & ‘dumbbell shoulder press’.

Twee directe stoten tegen de bokszak met afsluitend een hoek (10 keer) & een burpee.

Cardio: op de Woodway-loopbanden met steeds een hogere helling.

Ronde 2

Roulatie van ‘front step lunges’ met gewicht naar keuze in de handen & 

Twee directe stoten & twee hoeken (10 keer) & erop los slaan in de zak op de grond met beide knieën op de grond.

Cardio.

Ronde 3

Roulatie van dumbbell squats & ‘dumbbell row’ met twee armen. 

Twee directe stoten & twee hoeken (10 keer) & met een knie op de zak op de grond weer erop los slaan. 

Cardio.

Bij ieder ‘station’ breng je ongeveer drie tot vier minuten door. Wanneer rood licht begint te branden in intervallen begint deze af te tellen van 10 naar 0 waarna je dus naar het volgende station gaat. Geloof me, na deze drie sessies ben jij helemaal bezweet en bovendien: super trots!

De Blaze-studio

Deze workout is dus helemaal in de nachtclub sferen. Bij de lancering waar wij aanwezig mochten zijn, was er als extra touch ook nog een saxofonist aanwezig die door alle sporters en trainers door huppelde en mee speelde met de DJ. Gelukkiger kan je me niet krijgen (gedurende een workout).

Helaas is deze er niet meer wanneer je zelf een bezoekje waagt aan deze studio, maar ook zelf zou ik desondanks alsnog weer een bezoekje brengen. De hartslagmeter gaf aan het eind van de workout aan dat ik mij veel in de ‘rode’ zone bevond. Het scherm laat zien of je in de ‘gele’, ‘groene’ of ‘rode’ zone zit, waarbij rood de zone is waarin de deelnemers de grootste inspanning leveren.

Met een Blaze workout verbrand je dus niet alleen vet, je bouwt ook kracht op. De ultieme workout om fit de zomer in te gaan!

Blaze is vanaf vandaag beschikbaar bij David Lloyd Club in Amsterdam.

Tags: , , , , , ,