MENU
this is holland

Nederland in vogelvlucht bij ‘This is Holland’

the ark

The Ark: Het veelzijdige festival aan boord

richard koek

mei 9, 2018 reageren (0) Views: 1280 Events Janneke Siemes

Koek-koek! New York kijkt naar het vogeltje.

Ken jij de Nederlands-Amerikaanse fotograaf Richard Koek al? Dit is het moment om hem te gaan ontdekken. Richard heeft de jaloersmakende gave om verhalen vast te kunnen leggen in één momentopname. Zijn blik op de wereld en grote liefde voor New York deelt hij graag met je via zijn foto’s. Dus wees gewaarschuwd: als jij nog niet verliefd bent op New York, dan ga je dat ongetwijfeld worden.

Richard Koek gaf zijn loopbaan als advocaat op om zich volledig te storten op zijn passie voor fotografie. Zo verhuisde hij in 2000 naar the Big Apple met als gevolg dat hij verliefd werd op deze stad. Die liefde zie je terug in zijn foto’s.

Richard Koek legt het vast

De rauwe kant van de stad, en de wonderlijke kant van de stad. De angst of pijn die je terugziet in de ogen van mensen op straat, maar ook hun dromen of het geluk dat zij uitstralen. Welk verhaal iemand ook met zich meedraagt, Richard weet het vast te leggen. Niet alleen de verhalen van mensen maar ook de verhalen achter immense gebouwen, grauwe plekken die toch romantisch lijken en mysterieuze plekjes waar je de kriebels van krijgt.

 

 

Scheelt vliegtickets

Grote namen als The New York Times, The Independent en The New York Review of Books hebben Richard al ontdekt, maar heb jij zijn verhalen al mogen bewonderen? Uiteraard kun je Richard gaan volgen op Instagram om te genieten van zijn prachtige foto’s. Toch vind ik dat verhalen pas écht tot leven komen, en nog indrukwekkender zijn wanneer je ze groots gepresenteerd krijgt. Hebben wij even geluk want zijn werk is nu te bewonderen in ons eigen fijne kikkerlandje! Zijn expositie ‘New York New York’ is tot en met 30 juni 2018 tentoongesteld bij de Eduard Planting Gallery in Amsterdam.

“If you love your children, send them to New York, if you hate your children, send them to New York’’, aldus Richard Koek.

Boffen wij even dat Richard ‘New York’ nu naar Nederland heeft gebracht, scheelt toch vliegtickets.

TIP: Voeg een bezoek aan deze expositie toe aan een dagje cultuursnuiven in eigen stad en plan gewoon meerdere activiteiten op één dag. Er is immers zo veel moois te ontdekken in Amsterdam. De galerie is geopend van woensdag t/m zaterdag van 13.00 tot 18.00 uur. Klik hier voor meer informatie.  

 

Tags: , , ,