“Mesowat?” De standaard reactie die ik krijg als ik mensen vertel over Mesologie. Een mesoloog kan jou helpen van verschillende klachten af te komen of ze te verminderen. In de Mesologie wordt gebruik gemaakt van verschillende onderzoekmethoden.
“Mesologie is een concept van geneeskunde waarin reguliere kennis…” Ja, ik was je daar al kwijt he? Het komt erop neer dat je bij de mesoloog terecht kan met (voornamelijk chronische) klachten. Heb je een zeurende hoofdpijn die maar niet weg wil gaan? Last van eczeem? Of andere klachten zoals buikpijn? Denk eens verder dan de huisarts en vraag het een mesoloog!
Introductie
Vraag je je wel eens af:
“Waarom ben ik zo vaak moe?” “Waarom heb ik zo vaak vage buikklachten?” “Heb ik last van voedselintolerantie(s)?”
Dan kan jij zeker terecht bij een mesoloog. Ieder heeft een eigen evenwicht, iedereen reageert anders op bijvoorbeeld het weer, voeding, omstandigheden. Iedereen is uniek en heeft zijn eigen basisconstitutie.
Waarom zou ik dit willen weten?
Een vraag die ik ook vaak krijg is: “Waarom zou je dat willen weten, straks kan je ergens niet tegen, terwijl je er normaal gesproken zo van geniet!”. Dat is wel gelijk erg drastisch. Het is namelijk niet zo dat de mesoloog zegt dat je iets niet meer mag eten. Aan het eind van jouw sessie krijg je een advies en het is dan helemaal aan jou of je hier iets mee gaat doen.
Wanneer je besluit het advies te gaan volgen, kán dat betekenen dat je ook je voeding of leefstijl dient aan te passen. Vervolgens kan je dan weer bij de mesoloog terecht om te kijken naar de resultaten en hoe je verder kan gaan om de klachten die je had weg te houden.
Het onderzoek
Voor het consult zal aan je gevraagd worden een uitgebreid intakeformulier in te vullen en retour te sturen vóór het consult. Het eerste formulier betreft jouw medische staat, jouw klachten en klachten van vroeger. Eventueel zal er ook nog een tweede formulier volgen met vragen betreffende jouw eetgedrag: wat eet je op een normale dag? Wanneer je langsgaat bij de mesoloog worden er verschillende onderzoeken gedaan.
Traditionele Chinese geneeskunde & Ayurveda
De mesoloog bekijkt je tong of zal je tong bekijken en je polsen voelen. Bij de tong wordt vooral gekeken naar de vorm, kleur en beslag, deze zijn een weerspiegeling van onder andere de processen in het maag-darmkanaal. De pols vertelt hoe verschillende orgaansystemen met elkaar samenwerken. In de Oosterse geneeskunde zijn dit belangrijke onderzoeken.
Electro Fysiologische Diagnostiek (EFD)
Met dit apparaat worden acupunctuurpunten gemeten op handen en voeten. Elk punt staat in relatie met een orgaan of orgaandeel. Bij stoornissen in een bepaald orgaan zal de weerstand van het bijbehorende acupunctuurpunt afwijken en daarmee laat het de disfunctie zien. Op die manier krijgt de mesoloog zicht op welke mechanismen en verstoringen (in samenhang) zouden kunnen leiden tot de klachten. Voedingsmiddelen zelf maar ook bijvoorbeeld supplementen en homeopathische middelen kunnen op deze manier uitgetest worden
Natuurlijk ben ik dit uit gaan testen voor jullie! Lees binnenkort mijn ervaring op BLVD…
Zelf een afspraak maken?
Kijk op www.mesologie.nl voor meer informatie, of stuur een mail naar info@mesologen.nl.
Tags: gezondheid, klachten, Mesologie, organen, voeding