MENU
Mesologie

Mesologie: Geneeskunde zoals je deze nog niet kent

Ramen

Tokyo Ramen opent een nieuw restaurant in Amstelveen

pizza heart bar

mei 12, 2018 reageren (0) Views: 2722 Food, Life Widad Abdalla

Veganistische pizza’s bij Pizza Heart Bar

Huh, een pizza eten zonder schuldgevoel? Yes, het is mogelijk! Pizza Heart Bar maakt namelijk pizza’s voor fijnproevers, of je nu vegan, vega of vleeseter bent. De pizza’s hebben bijzondere smaken en zijn daarnaast van goede kwaliteit gemaakt. Ik citeer Larissa tijdens het eten van de pizza’s: “Oh my God, dit is echt de lekkerste pizza die ik ooit heb gegeten”. Een heftige uitspraak, zeker, maar ik kon haar geen ongelijk geven. Het water liep namelijk ook bij mij uit de mond.

Na een heftige HIIT workout die we hadden bijgewoond bij David Lloys Clubs, vonden Larissa en ik het tijd om onze verbrande calorieën er zonder schaamte weer aan te eten! Maar dan wel bij een plek waar we onszelf daarna nog recht in de spiegel aan durfden te kijken: Pizza Heart Bar.

Let’s start with bruschettas!

Kort geleden heb ik de keuze gemaakt om weer helemaal plantaardig te gaan eten (wat ik vorig jaar ook geprobeerd heb). Dat betekent dat ik vaak maar één optie heb bij pizzeria’s, als ik geluk heb. Maar niets blijkt minder waar bij Pizza Heart Bar: een keuze uit maar liefst tien pizza’s! Mijn avond kon niet meer stuk, I could feel it.
They sure knew how to make us happy: om niet te verhongeren, kregen we gauw vier diverse bruschetta’s. Mmmmm!

1st: Bruschetta met artisjok (Larissa’s favoriet).
2nd: Bruschetta met courgette (mijn favoriet).
3rd: Bruschetta met aubergine.
4rd: De klassieke bruschetta.

Vegan pizza

Na de heerlijke bruschetta’s was het tijd voor de pizza’s. Na het bekijken van de menukaart was ik aangenaam verrast omdat de pizza’s niet alleen met groenten bestrooid zijn maar ook rijkelijk belegd met vegan kaas! De weegschaal in mij kon zoals gewoonlijk geen keuze maken dus besloot ik het over te laten aan de chef-koks. Thank you Jesus, for the results. Twee fantastische pizza’s: Mia en Funghi integrale.

Op de voorgrond is ‘Mia’ te zien, die uit tomatensaus, kappertjes, zongedroogde tomaat, basilicum, olijven en vegan mozzarella bestaat. Absoluut mijn favoriet. En die vegan mozzarella, Mama Mia (haha), echt top!

Op de achtergrond zien we de volkoren ‘Funghi integrale’ met daarop tomatensaus, champignong, uien, vegan mozzarella en oregano. Een echte aanrader voor de champignonsliefhebbers want deze zijn overheersend (in a good way)!

See you soon, Pizza Heart Bar!

Het lukte ons niet de pizza’s volledig op te eten en dat is echt heel bijzonder. Bij mijn vrienden sta ik namelijk bekend als degene die haar pizza al-tijd opeet. Plus de andere twee pizza’s die zijn overgebleven. Maar we zaten gewoon goed vol. Gelukkig mocht ik de pizza’s mee naar huis nemen zodat ik later samen met mijn huisgenootje, die ook vegan eet, er weer van kan genieten.

Hoe zij het vond? Héérlijk.

Tags: , ,