MENU
riem

Hét fashionitem deze zomer: De riem

zomerschoenen

Schoenen inspiratie voor deze zomer

mei 15, 2018 reageren (0) Views: 1844 Fashion Veerle van Dam

Shop je wild op de Amsterdamse Haarlemmerstraat

Vergeet de Kalverstraat en De Nieuwe Dijk. We zien er na een dag shoppen op het centrale, Amsterdamse winkelgebied allemaal hetzelfde uit. Je hebt al een kwartet behaald in de Inditex-categorie en er bungelt ook weer een witte tas met twee rode letters aan je arm. Zie je daar nou iemand lopen met dezelfde blouse die je net hebt afgerekend? Klaar mee. Verruil de Kalverstraat voor de Haarlemmerstraat. Een verademing voor elke liefhebber van opvallend, origineel en op je gemakje shoppen.

Op de Haarlemmerstraat heb je een groot aantal winkels. Voor vrijwel alles kan je hier terecht. Trek dus ook zeker een middagje uit voor deze gezellige straat. We zetten wat winkels en eettentjes voor je op een rij.

Wat leuk is aan de Haarlemmerstraat – die verdergaat in de Haarlemmerdijk en het Haarlemmerplein – is de super centrale ligging. Waarom vanaf het station rechtdoor lopen, als je dezelfde afstand ook naar rechts kunt maken? En als echte Mokumer op de fiets kan je best een stukje verder/anders rijden. Op de Haarlemmerstraat, Haarlemmerdijk en op het Haarlemmerplein zijn ongeveer 235 winkels. Dit aantal verandert eigenlijk steeds omdat er weer winkels weggaan of omdat er weer nieuwe bijkomen.

Vroeger was dit gebied de plek waar de dagelijkse boodschappen werden gedaan. Tegenwoordig vind je er minder praktische, maar o-zo-fijne winkels met vaak een hoog hipster-gehalte. Kom hier voor je portie mode, accessoires, boeken, sieraden, originele cadeautjes en delicatessen. Ook zit je er goed voor knusse terrasjes of hippe koffiezaakjes.

ABOUT. lifestyle for men

Op de Haarlemmerdijk bevindt zich deze winkel die zich alleen richt op de man. Met alle zoete, roze winkels is deze zaak een aanwinst voor de buurt. ABOUT. is meer dan een winkel. Het is een combinatie van mode, kunst, lifestyle en een drankje. Een plek waar je als man alles vindt wat je wilt. Kom langs voor een praatje met de eigenaar en neem een lekkere bak koffie of een koud biertje achterin bij het café in de winkel. Je vindt hier verschillende, iets onbekendere merken maar ook labels als Deus en Samsøe & Samsøe.

Barber

Na iets gescoord te hebben bij ABOUT., plof je neer in een van de leren stoelen van Barber. Je wordt hier op een ‘ouderwetse’ manier geschoren met een mesje. Neem een kop koffie of een glas whisky en just sit back. Vergeet niet een potje scheergel of snorwax te kopen.

Gezondigd

Een koffie- en lunchtent waar bijna alles gezond is, maar waar ‘een schoonheidsfoutje graag door de vingers wordt gezien’. Gezondigd vindt het ook belangrijk om soms eens te zondigen. Niet alles is dus gluten-, lactose-, suiker- en vetvrij. Heerlijk. Want zondigen is niet erg, zeggen ze zelf al. Bij mooi weer is het terras een cadeautje, maar bekijk ook hun mooie, lichte en tikkeltje Scandinavische interieur even.

Gezondigd Rebellenclub
Gezondigd (links) en Rebellenclub (rechts)

Rebellenclub

Een winkel vol met ‘alles wat mannen willen en waar vrouwen vrolijk van worden’. Met een groot assortiment aan veel verschillende producten, is het heel onwaarschijnlijk dat je met lege handen de deur van De Rebellenclub uitloopt. Ze verkopen bekende merken, maar ook werk van jonge ontwerpers van eigen bodem. De winkel verkoopt vooral accessoires en gebruiksvoorwerpen voor in huis. Denk aan een platenspeler én platen, grappige lampen, mooie posters, cactussen, maar ook rugzakken en kleding. Alles volgens de laatste en de nieuwste trends. Wat nog leuker is, is dat het assortiment wekelijks wisselt. Een excuus dus om vaker naar binnen te wandelen.

Harlem Soul Food

Dit chille, no-nonsense café op de hoek van de Haarlemmerstraat en de Herenmarkt is perfect om je shopmiddag af te sluiten. De naam zegt het al; bij Harlem Soul Food vindt je soul food met invloeden vanuit onder andere Jamaica en Mexico. Het menu verandert vaak, dus ga gewoon langs. Schuif aan bij de lange tafels en kies een van de vele biertjes. Bestel ook zeker de enorme bak met nacho’s. Smullen!

Jutka & Riska

Wat een heerlijke winkel is dit. Een van mijn persoonlijke favorieten. Vind deze winkel aan het einde van de Haarlemmerstraat. De winkel heeft nog een andere locatie in Amsterdam en zit ook in Antwerpen en Haarlem. Jutka & Riska heeft een vaak wisselende collectie met hun eigen merk, maar ook met een tal andere merken en wat vintage. Ga er ook vooral heen voor de massa mooie sieraden in goud en zilver, niet-standaard zonnebrillen en grappige riemen.

Rumors Vintage & Design

Een gezellig, smal winkeltje met een mooie collectie aan vintage items. Bij Rumors vind je sowieso een uniek kledingstuk die jouw garderobe gaat maken. Zowel voor vrouwen- als voor mannenkleding kan je bij Rumors terecht. Originele vintage voor een prima prijsje.

Rumors vintage 
Rumors Vintage & Design (links) en This is happening (rechts)

This is happening

Wil je van top-tot-teen, helemaal in het nieuw? Geen probleem in deze zaak! Bij This is happening kan je een heel nieuwe look aanmeten. Ga zitten in een van de kappersstoelen waar de haarstylisten echt naar je luisteren en met je meedenken. Wanneer je haar een metamorfose heeft gehad, kan je gelijk een nieuwe outfit uitkiezen en een leuke gadgets en accessoires scoren. Ga dus voor een volledige styleupdate naar This is happening!

Ontdek zelf nog meer leuke winkeltjes en eettentjes in de Haarlemmerbuurt en laat de Kalverstraat eens voor wat het is. Welke gezellige buurten raden jullie nog meer aan voor een shop- en eetsessie?

Tags: , ,