MENU
reizen

Kijktip: Reizen is het nieuwe roken

verlaten plekken

Bucketlist tip: Wakeboarden op verlaten plekken!

Goedkoper reizen

mei 22, 2018 Reageren (1) Views: 1991 Travel Veerle van Dam

10 gouden tips om goedkoper te reizen

Bijna zomervakantie, hoera! Weet je nog niet waar je heen wilt deze zomer? Geen paniek, we hebben al een aantal leuke bestemmingen voor je opgenoemd, bijvoorbeeld Napels, Oost-Europa of Thailand. En hoe kom je daar? Jazeker: met het vliegtuig! Achter de computer gedoken ziet het er niet heel rooskleurig uit. Waarom zijn die tickets zo duur? Weflycheap.nl heeft een paar gouden tips voor goedkoper reizen op een rijtje gezet.

Hoe ga je zo voordelig mogelijk op reis, zonder af te doen aan de kwaliteit? Lees hier de tips die je flying experiences per direct gaan veranderen. Reizen is leuk, maar goedkoper reizen is nog veel leuker!

1. Niet te vroeg

Boek je ticket het liefst niet ver van tevoren. Dit voelt als een veilige optie, maar je betaalt wel meer. Voor de beste prijs scoor je liever zes tot acht weken van tevoren vliegtickets. Echt last minute boeken is juist weer duurder, behalve bij bepaalde maatschappijen die hun laatste stoelen nog willen opvullen.

2. Populaire bestemmingen

Bestemmingen waar veel op gevlogen wordt, zoals New York, Bangkok, maar ook Barcelona of Londen zijn een stuk goedkoper. Daarom is je vlucht naar Lamezia Terme zo duur (terwijl dit ‘slechts’ in Italië ligt)..

3. Passen en meten

Als je een beetje flexibel bent in je vertrekmomenten, kan het je veel geld besparen. Zo kan vertrekken op een dag eerder of later soms wel tientallen euro’s schelen. Ook kan je bijvoorbeeld kiezen voor een andere luchthaven, zoals Eindhoven of Brussel. Het is op dat moment misschien een onderneming, maar prisewise profiteer je hier uiteindelijk van.

4. Heen en terug

Het is vanzelfsprekend om een retourtje te boeken, we moeten immers weer terug. Kijk eens of het wat oplevert als je twee losse enkeltjes boekt. Door de vliegtijden kan het misschien zelfs nog een extra vakantiedag opleveren.

5. Hele pakket

Boeken via een booking.com lijkt misschien goedkoper, maar dat is het niet. Je betaalt juist meer voor dat extra gemak. De hotels die zich aanbieden op deze sites moeten een flink bedrag afstaan en verrekenen dat in de prijs. Wees brutaal en mail het hotel rechtstreeks met een voorstel. Vaak krijg je dan ook nog eens een flinke korting, omdat ze toch geen commissie hoeven af te dragen.

6. Omgekeerde wereld

Hotels boeken voor in het weekend is niet zo’n drama qua bedragen. De zakelijke markt ligt dan stil en er zijn kamers leeg. Voor vliegtickets is het juist andersom, die zijn voor het weekend een stuk duurder. Ga dus bijvoorbeeld roadtrippen in het weekend en slaap op doordeweekse dagen in een hotelletje.

7. De tijd

Waarschijnlijk geen vreemde tip, maar is altijd waar. Een hotel boeken in een rustige reisperiode is nou eenmaal een stuk goedkoper dan in het hoogseizoen in juli. Hoteleigenaren plakken er met gemak honderd euro bovenop. Ga eens in april of mei op vakantie, of lekker begin juni.

8. Creditcard

Betaal je vaak je vakanties via iDeal of misschien PayPal? Prima, maar betaal liever met een creditcard. Deze verzekert je tegen extra kosten bij vertraging of bij het verliezen van een koffer. Daarnaast spaar je ook nog miles die ook voor leuke voordelen zorgen.

9. Focus-bril op

Houd de zogenaamde ‘error fares’ in de gaten. Dit zijn prijsfoutjes van de luchtvaartmaatschappijen, want ook zij maken weleens fouten. En hierdoor kan jij goedkoper reizen!

10. Upgraden

Heb je een ticket geboekt voor economyclass, maar wil je weleens neerploffen in zo’n first class-stoel? Bel dan de luchtvaartmaatschappij waarmee jij vliegt en vraag naar ‘revenue management’. Hiermee vraag je of zij plekken vrijgeven in de eerste klas. De first class-stoelen zijn namelijk vaak niet volgeboekt. Als zij jou dus een van deze stoelen aanbieden, kunnen ze jouw economy-stoel weer verkopen en ook overboeking voorkomen. Klasse!

Kom dus met deze tips en tricks in actie en boek een verrassend goedkoop reisje naar de bestemming van je dromen. Het is niet moeilijk, je moet het maar net weten. Succes!

Tags: , ,