MENU
Vandebron steenkool hipster

Met liefde gemaakt: Steenkool – een satirische video van...

KFC hackt McDonald's

KFC hackt McDonald’s

Fiets

mei 22, 2018 reageren (0) Views: 1832 Life Joyce Veltman

Waarom ook jij vanaf nu naar je werk gaat fietsen

Voor sommige mensen is het de normaalste zaak van de wereld, en anderen moeten er absoluut niet aan denken: fietsen naar het werk. Op de fiets stappen ondanks de grote drukte op de weg in de spitsuren en in het openbaar vervoer. Niet alleen is het veel beter voor het milieu om wat vaker de fiets te pakken, maar ook voor jezelf! Wij zullen je vertellen waarom…

Betaald worden om te fietsen?!

Naar je werk fietsen is ten eerste uiteraard gewoon ontzettend goed voor je fysieke gesteldheid. Steeds meer beroepen moeten zittend worden uitgevoerd, waardoor het juist goed is om wat lichaamsbeweging te hebben voor en nadat je weer acht uur lang achter je computer plaats moet nemen. Dit geldt niet alleen voor jou, maar ook voor je werkgever, die belang heeft bij gezonde werknemers. Onlangs haalde een bedrijf in Nieuw-Zeeland het nieuws, omdat het zijn werknemers betaalt om met de fiets naar het werk te komen. Dit klinkt als een kleine investering voor die chef, maar er zijn nog veel meer kosten aan verbonden als mensen door ziekte hun werk niet kunnen verrichten.

Frisse lucht verzet de zinnen

Mensen die wel elke dag met de fietst naar werk gaan weten het: frisse lucht verzet de zinnen. Letterlijk, want het is meer dan alleen maar een gevoel. Fietsen houdt namelijk niet alleen je lichaam, maar ook je hersenen jong en gezond. Door veel te bewegen, neemt de bloedcirculatie in je hersenen toe, wat er weer toe leidt dat veroudering van je brein wordt afgeremd en jij je beter kunt concentreren. Wie een drukke periode op het werk heeft, doet er dan ook goed aan om de dag te beginnen met een fietstochtje.

Tijd is kostbaar

Het klinkt niet heel erg kloppend als je elke dag vijf kilometer van en naar het werk aflegt op de fiets en alsnog meer tijd overhoudt dan wanneer je dit ritje met de auto maakt. Echter vergeet je al gauw dat die vijf kilometer met de auto al snel erg lang kunnen duren wanneer het elke dag vanwege file op een slakkentempo gaat. Bovendien scheelt het ook tijd voor mensen die ’s avonds naar de sportschool gaan, je cardio oefening heb je namelijk al gehad.

Financiële gesteldheid

Tot slot scheelt je het natuurlijk gewoonweg ook veel meer geld om lekker met de fiets naar je werk te gaan. Sommigen zullen zeggen ‘Een fiets? Die zijn toch ook niet gratis’. Dat is zeker waar, maar een auto is ook niet bepaald goedkoop. Benzine, parkeerkosten, wegenbelasting en onderhoud zijn terugkerende kostenposten voor weggebruikers, terwijl wie voor de trein kiest geconfronteerd wordt met een vrij prijzig abonnement. Natuurlijk zullen er werkgevers zijn die je daarin tegemoetkomen, maar vaak is er bij diezelfde werkgever ook een regeling voor fietsers. Vraag het zeker even een keertje na en overweeg ook om wat vaker de fiets te pakken naar je werk!

Tags: , ,