MENU
Goedkoper reizen

10 gouden tips om goedkoper te reizen

vesuvio

Napels pt. 2 – Wijn proeven op de Vesuvio

verlaten plekken

mei 25, 2018 reageren (0) Views: 3216 Travel Janneke Siemes

Bucketlist tip: Wakeboarden op verlaten plekken!

Oké ik heb een vreemde fascinatie voor verlaten plekken. Gelukkig ben ik niet de enige. Klaarblijkelijk is het team van O’Neill gefascineerd van de magie rondom verlaten dorpjes, fabrieken en woestijnen. Ze hebben namelijk een vette nieuwe trick: wakeboarden door een verlaten plaats – how spooky?

Cultuursnuiven is iets wat wij bij BLVD graag doen, zo heeft Larissa laatst ervaren hoe het is om te leven als een local in Thailand.  En in een ander (eerder verschenen) item gaven we tips over betekenisvol reizen, hier haak ik graag op in. Laten we een kijkje nemen naar verlaten plekken…

Stilstaande tijd

Want wat is mooier dan het ontdekken van een nieuwe plek? Dan doel ik niet op het afreizen naar een plek waar je nog niet eerder ben geweest. Ik bedoel een plek waar het lijkt alsof de tijd letterlijk stil heeft gestaan. Een plek dat je bij toeval ontdekt op het moment dat je gedesoriënteerd bent, gewoon maar wat rondloopt in een vreemd gebied of wanneer je letterlijk verdwaald bent.

Ja, dit brengt in de meeste gevallen wat paniek en spanning met zich mee, maar in veel van deze situaties ontdek je fascinerende plekken. Je vindt dan geen schat van goud, maar een schat voor je ziel. Als je het mij vraagt is een schat voor je ziel waardevoller dan een schat van goud.  Janneke, waar heb je het over? (Ik kan mij voorstellen dat je het nog niet voor je ziet). Dus hieronder wat kiekjes ter ondersteuning:

Kriebelplekjes

1. Hashima Island, Nagasaki (beter bekend als spookeiland)

Dit eiland was laat in de 19e eeuw tot begin 203 eeuw voornamelijk bevolkt vanwege de koolmijn industrie. Nu is het een volkomen onbewoond, verlaten en mysterisch eiland.

Foto: alledagenreizen.nl

2. Beelitz Heilstatten Military Hospital

Dit gebouw uit 1800 werd gecreëerd om de omwonenden te helpen bij de genezing van tuberculose. Later werd het gebouw gebruikt als militair ziekenhuis. Tijdens de wereldoorlog werd ook nog gebruik gemaakt van dit ziekenhuis. Sinds het uiteenvallen van de Sovjet-Unie is het ziekenhuis verlaten en met de dag griezeliger geworden doordat het in verval raakt.

Foto: Marjolein van Berlijnblog.nl

3. Anderlecht Veterinary School, Brussels

Deze school is verlaten sinds de jaren 90. Vreemd genoeg is deze school nog gevuld met scalpels en lichaamsdelen op sterk water. Het is alsof een horrorscene tot leven komt. Een heerlijke laatste aanvulling op de verlaten plekken in het lijstje.

Foto: dailymail.uk.

You’ve got it?

Hier krijg je toch kippenvel van? Stel je nu eens voor dat mensen zo gek zijn om te gaan wakeboards door verlaten plekjes als dit. Niet mijn idee, maar het idee van O’Neil teamriders Nico von Lerchenfeld en Caroline Djupsjö. Zij Streken neer in Argentinië voor een wakeboard-sessie door de wateren van de verzonken stad Epecuén. Deze stad, gelegen in de buurt van Buenos Aires, was ooit een geliefde badplaats. Maar door een overstroming in 1985 kwam daar helaas een eind aan, en stond de stad bijna 10 meter onder water. Na een kwart eeuw is bijna al het water weg met als resultaat een prachtige spookachtige stad. Helaas kan ik niet wakeboarden maar áls ik kon wakeboarden was ik ook hier losgegaan.

Kun jij wel wakeboarden? O’Neill daagt je met ”Hit the Road” uit om ook creatief te zijn en jezelf en vrienden uit te dagen om eens een andere boeg in te slaan. Je kunt O’Neill en #oneillhittheroad volgen om te checken wat de wakeboard-crew van O’Neill nu uitspookt.

Tags: , , ,