MENU
Afrojack zoekt talent

DJ Afrojack zoekt talent!

pizza in new york

5 keer de lekkerste pizza in New York

kaas

mei 27, 2018 reageren (0) Views: 2486 Events, Food, Life Joyce Veltman

Internationale dag van de kaas!

Ben jij een echte kaasliefhebber? Of ben je gewoon een fijnproever? Dan hebben wij goed nieuws voor jou! Op 4 juni is het namelijk de internationale dag van de kaas. De perfecte dag om eens uit te breiden en de heerlijke Zwitserse kazen te ontdekken. Of je je kaas nou het liefst, zacht, halfzacht, hard of extra hard hebt, het is er allemaal. Tijd voor meer Zwitserland op de kaasplank!

Vegan? Bij Pizza Heart Bar kan je heerlijke vegan kaas nuttigen op jouw favoriete pizza!

Er is altijd wel een geschikt moment om heerlijke Zwitserse kazen te serveren, of je nou je verjaardag viert, je vrienden over de vloer hebt op de borrel of gewoon even stiekem tussendoor, een Zwitsers kaasje gaat er altijd in.

Elke kaas is uniek

Onder liefhebbers staan Zwitserse kazen bekend om de voortreffelijke smaak die grotendeels te danken is aan de kwaliteit van de melk. De kaas wordt namelijk gemaakt van rauwe melk afkomstig van koeien die in de buitenlucht op de weiden grazen. Iedere kaas uit Zwitserland is uniek, heeft een andere bereidingswijze en een eigen smaak. Om de internationale kaasdag alvast even te vieren en om jullie voor te bereiden, zullen we een top vijf heerlijke Zwitserse kazen met jullie delen.

Gruyère AOP

Deze beroemde harde kaas wordt sinds 1115 geproduceerd in de omgeving van het stadje Gruyères. Dit gebeurt in de kaasmakerijen van het dorpje Reto-Romaans Zwitserland volgens een traditioneel recept. De kaas met een typische, heerlijke aroma is een must op elke kaasplank.

Sbrinz AOP

Sbrinz AOP is een smaakvolle, harde kaas, afkomstig uit centraal Zwitserland die al eeuwenlang gemaakt wordt. Hij kan op drie manieren gegeten worden: na 18 maanden in fijne schilfers, na 24 maanden bij het aperitief of als hapje op de kaasschotel. Geraspt voegt hij extra smaak toe aan elk gerecht.

Etivaz AOP

Deze harde alpenkaas wordt tussen 10 mei en 10 oktober gemaakt van rauwe melk afkomstig van meer dan 2.800 koeien. De Zwitserse koeien grazen op de alpenweiden tussen 1.000 en 2.000 meter hoog. De smaak van de uitgesproken, aromatische en fruitige kaas met lichte hazelnoottoets verraadt duidelijk z’n herkomst.

Appenzeller

De Appenzeller wordt al meer dan 700 jaar met de hand gemaakt volgens een traditioneel recept. De omstandigheden op de glooiende hellingen tussen het meer van Constance en het massief van Säntis zijn optimaal voor de natuurlijke productie van de rauwe melk die ervoor gebruikt wordt. De kaas dankt zijn unieke, uitgesproken smaak aan een kruidenpekel, de Sulz, waarvan het recept nog steeds een goed bewaard geheim is.

Tête de Moine AOP

Een cilindervormige, halfvaste en erg fijne kaas die ongeveer 800 gram weegt. In tegenstelling tot andere kazen wordt hij niet gesneden, maar met een girolle of een pirouette in fijne kaaskrullen geschaafd. Deze kaast uit de Jura past bij elke gelegenheid, ook het dessert!

Zo organiseer jij je eigen kaasfest

Peins er niet over om eens een keer zelf een ‘kaasfest’ te organiseren. Nodig wat vrienden uit en vraag hen om hun favoriete Zwitserse kaas mee te brengen. Bovenstaande vijf kazen kunnen natuurlijk niet ontbreken. Zorg er voor de rest voor dat je lekkere broodjes erbij hebt, druiven, een salade en uiteraard een goeie fles wijn. Genieten maar!

Tags: , , ,