New York. De stad van het vrijheidsbeeld, oneindig veel nationaliteiten en drukte all over the place. Maar het is ook de stad van lekker eten en heel veel verschillende soorten keukens. We weten ondertussen dat de pizza toch echt uit het mediterrane Italië komt, maar in the USA kunnen ze er ook wat van. Ga je binnenkort naar de wereldstad New York, dan moet je zeker één van deze pizza’s proeven. Of allemaal natuurlijk…
De toeristen- en marketingorganisatie NYC & Company probeerde alvast een boel pizzapunten voor je uit en kwam unaniem met deze top 5.
Pizza goes America
Pas in de jaren veertig van de vorige eeuw werd de pizza een rage in Amerika. Amerika vocht mee in de Tweede Wereldoorlog en veel soldaten gingen naar Italië, waar zij voor het eerst een pizza proefden. Een openbaring, dat moesten ze thuis ook weten! Na wat mond-op-mond reclame schoten de pizzeria’s, geopend door de Amerikaanse Italianen, opeens uit de grond. En waar eet je anno 2018 nou de lekkerste punt?
Top 5 pizza in New York
Roberta’s
Deze pizzeria was één van Brooklyn’s eerste hipster restaurants. Het restaurant met haar beroemde pizza heeft de wijk Bushwick op de culinaire kaart gezet. Met de warme, gezellige inrichting voel je je gelijk thuis bij Roberta’s. Je schuift aan bij één van de picknick tafels en daar wacht je tot jouw pizza uit de gigantische houtoven wordt getoverd. Ook kan je in hun tuin genieten van je pizzapunt en ’s avonds opwarmen bij een kampvuur. Hoe klinkt dat?
Kesté Pizza & Vino
Zoals eerder op BLVD te lezen was, komt de pizza van origine uit Napels. De pizza’s van Kesté komen hier aardig dichtbij in de buurt. Dit restaurant in Greenwich Village wordt gerund door de Italiaanse Roberto Caporuscio. Deze man heeft de kunst van de Napolitaanse pizza goed onder de knie en dit zal door de lokale Italianen zeker beaamd worden. Proef hier de lekkerste pizza’s met traditionele ingrediënten als buffelmozzarella, parmaham en San Marzano tomaten. Smullen!
John’s of Times Square
Natuurlijk mag een bezoek aan Times Square niet missen als je in New York rondloopt. Ook hier kan je een lekkere pizza scoren. Toeristisch is het zeker, maar ook echt het proberen waard. Tussen alle fluorescerende teksten en reclameborden vind je het pand van John’s. Aan een pizza knabbelen is hier een hele beleving, je staat namelijk in een oude kerk met een enorme koepel van glas in lood. De pizza’s worden op kolen gebakken in een steenoven, voor de echte authentieke, Italiaanse smaak. Met een dunne, knapperige kort en belegd met smeuïge kaas en huisgemaakte saus is het een echte traktatie.
Motorino Pizzeria
Ook hier tref je weer de Napolitaanse pizza in al haar glorie. Hoewel het deeg van deze pizza bekend staat om de wat zachtere, nattere structuur, zijn de pizza’s bij Motorino extra knapperig en rijkelijk belegd. Proef hier bijzondere combinaties of pizza’s met ‘gekke’ ingrediënten, zoals met spruitjes. Ja echt, ook in New York kan je er niet omheen. Samen met de pancetta, knoflook en romige mozzarella is deze pizza het proberen waard.
Pasquale Jones
In de Italiaanse wijk Nolita vind je dit restaurant. Authentiek en ook echt Italiaans. Het is er erg druk en dat is niet onterecht. In tegenstelling tot andere Italiaanse restaurants in New York is Pasquale Jones’ menu geïnspireerd op het moderne Italië. De combinaties zijn nieuw, fris en houdt de simpele Italiaanse keuken in stand. Ga hier ook heen voor de rest van de menukaart en de vele wijnen (uit Italië natuurlijk).
Dus ben je binnenkort in New York? Bezoek dan één van/al deze adressen en smikkel van de lekkerste Italiaanse pizza’s op Amerikaanse bodem.