MENU
pizza in new york

5 keer de lekkerste pizza in New York

costa barcelona

Costa Barcelona, de regio waar je nog niet van...

leukste stranden

mei 31, 2018 reageren (0) Views: 2705 Travel Winnie Hofstra

De leukste stranden van Nederland

Het lijkt de laatste paar dagen we alsof we in de tropen leven in plaats van in Nederland. De temperatuur stijgt tot boven de 25 graden. Waar we dan behoefte aan hebben is een van de leukste stranden om heerlijk op te relaxen. Een frisse duik (misschien niet iets te frisse) en een cocktail zal ons goed doen. Gelukkig is Nederland rijk aan verschillende fijne stranden.

Wij zetten onze favorieten voor je op een rijtje waar jij binnenkort heerlijk kunt gaan vertoeven. Alsof je op vakantie bent…

Castricum

Het plaatsje waar ik geboren en getogen ben kan natuurlijk niet in dit lijstje ontbreken. Castricum heeft een heerlijk strand dat bestaat uit verschillende delen. Er is een deel waar je verschillende mooie strandtenten vindt en waar het op een zomerdag maar al te gezellig is. Ook is er een stuk waar geen horeca gelegenheden staan en waar je kunt genieten van de rust. Er is daarnaast zelfs een naaktstrand, voor wie egaal bruin wil worden.

Kijkduin

Het Kijkduin strand bij Den Haag is kilometers lang, dus hier kun je altijd wel een plekje vinden. Het is nog niet geheel volgebouwd met strandtenten, dus je vindt er een goede mix tussen gezelligheid en rust. Verder kun je er gratis parkeren, wat ook erg fijn is. Aangezien je bij sommige kustplaatsen de hoofdprijs betaald.

Tip: je kunt zelfs op Kijkduin overnachten in de moderne Kijkduin Strandhuisjes.

Bloemendaal

Bloemendaal is een van de populairste stranden van Nederland. Hier kom je niet perse voor je rust, maar er is wel een hoop te zien en te beleven. Je vindt er een aantal erg hippe strandtenten waar je de hele dag kunt loungen. Ook worden er regelmatig feesten georganiseerd, onder andere house en hiphop. Ook als de zon onder is gegaan, is dit dus een fijne plek om te zijn.

Wijk aan Zee

Het strand van Wijk aan Zee is wat kleinschaliger en daardoor erg gemoedelijk. Je kunt er lekker op een bedje gaan liggen of wellicht waag je een kansje op een surfplank? Mocht je hier een dag doorbrengen vergeet dan niet langs te gaan bij een van de heerlijke strandtenten.

Dit was ons lijstje aan leukste stranden! Naar welk strand gaan jullie het liefst op een warme dag? 

Tags: , , , ,