MENU
kaas

Internationale dag van de kaas!

mandala festival

Komend weekend: Het Mandala festival

Komkommerkantine

juni 3, 2018 Reageren (1) Views: 1231 Events Veerle van Dam

De komkommer als nieuwe crypto

Komen jullie ook al om in verschillende soorten crypto-geld? Deze digitale uitvinding zette de financiële markt compleet op zijn kop en er ontstaan er steeds meer. Nu is het een groente die economen doet speculeren en ijsberen. Hij is lang, groen en verfrissend. De komkommer! Is deze groene lekkernij de nieuwe bitcoin? Wel volgens De Marktkantine. De Amsterdamse club speelt in op de geruchten en accepteert op 14 en 15 juni de bescheiden komkommer als geldig betaalmiddel.

Een testgroep betaalt op deze twee dagen met het ‘groene goud’ in De Komkommerkantine, de tuin van de club. Jij kan je aanmelden! De koers van het betaalmiddel wordt op het moment geschat op één Hendrick’s Gin & Tonic.

Alternatief betaalmiddel

Nederlands ambassadeur van Hendrick’s Gin én gevestigd komkommereconoom, Jennifer de Jong, bevestigt de geruchten van het mysterieuze betaalmiddel: ‘We merken al een tijdje dat men – na de bitcoin – weer op zoek is naar een tastbaar alternatief voor reguliere betaalmiddelen. Dat alternatief is de komkommer.’ De Jong is dan ook in haar nopjes met deze ontwikkeling:

‘Al jaren dromen we van een wereld waar we cash inruilen voor komkommers. Deze bijzondere groente verdient die erkenning.’

De Marktkantine is de eerste locatie die komkommers accepteert als geldig betaalmiddel. Op 14 juni is het World Cucumber Day (concept van Hendrick’s Gin) en staat deze dag volledig in het teken van de komkommer, de vriend bij elke Hendrick’s Gin, maar natuurlijk ook in de frisse, zomerse salade.

komkommers

Op deze dag – en de dag erna op 15 juni – kunnen Amsterdamse komkommerliefhebbers hun geluk niet op. Neem een komkommer mee naar De Komkommerkantine en ruil hem in voor een Hendrick’s Gin & Tonic met wat stukken ‘groen goud’. In De Komkommerkantine vind je de komkommer niet alleen terug in je glas, maar ook hun gerechten worden bereid met de groente.

Meld je aan!

Begin je al te watertanden bij het idee aan komkommers en ligt jouw groentelade vol met deze groene vriendjes? Jij kan er deze twee dagen bij zijn om van al het komkommerlekkers te proeven. Alleen een selecte testgroep (van 18 jaar of ouder) krijgt toegang tot De Komkommerkantine. Je kan je aanmelden door een WhatsAppje te sturen naar +316 54 34 59 23. Uit alle aanmeldingen worden vervolgens de meest wonderbaarlijke individuen geselecteerd om deel uit te maken van dit komkommerfestijn op 14 en 15 juni. Op vertoon van hun legitimatiebewijs krijgen zij toegang tot De Komkommerkantine. Kijk voor meer informatie over de dagen op de Facebook-pagina. Instructies volgen!

Let wel op! Vanwege een schommelende koers kan er maximaal 1 komkommer per gast ingewisseld worden. De drankjes die volgen kunnen met reguliere euro’s betaald worden. De Komkommerkantine accepteert komkommers in alle soorten en maten. Namaakkomkommers vallen onder valsmunterij en zullen ook zo behandeld worden.

komkommer

Tags: , ,