MENU
Komkommerkantine

De komkommer als nieuwe crypto

MYOS

Maak je eigen fles gin voor World Gin Day

mandala festival

juni 6, 2018 reageren (0) Views: 1325 Events Joyce Veltman

Komend weekend: Het Mandala festival

Stel je voor: je gaat op een tripje in the middle of nowhere. Je komt binnen in een prachtig park, omringd door een groot bos, een prachtig strand en een natuurlijk zwembad. Overal is muziek, niet alleen op verschillende podia, maar ook op geheime plekjes die je zelf kunt ontdekken. Naast muziek vind je in dit park ook nog eens kunst, theater, spelletjes, wellness en een heleboel kleurrijk entertainment. Ben je al nieuwsgierig geworden?

We hebben het over vakantiepark De Bergen in Wanroij, hier vindt 8, 9, 10 en 11 juni het Mandala festival plaats. Als jij houdt van een goed festival, maar ook van kamperen dan zit je hier goed gebakken. Je mag overal je tentje neerzetten en gaan en staan waar je maar wil. Het uitgestrekte 100 hectare grote vakantiepark wordt door kunstenaars, weldoeners, entertainers en artiesten gebouwd en gepresenteerd in meer dan 20 verschillende ‘Tribes’, elk met zijn eigen charme.

Kindertekening wordt werkelijkheid

Het Mandala festival werd bedacht door Julia Mingers, dochter van Extrema-oprichter Marcel Mingers. Op vierjarige leeftijd maakte ze een tekening van een festival. Met wat vaderlijke fantasie werd het festival in 2016 werkelijkheid. Het idee: verschillende nederzettingen op het terrein, oftewel de Tribes, waarin tal van creatievelingen (de creators) bij elkaar komen om invulling te geven aan het programma. Disciplines zijn onder meer kunst, muziek, theater, bouw, healing en wellness. Daarnaast is er een compleet programma voor kinderen met workshops en meer.

Een internationaal karakter

Een echte primeur op Mandala: The Temple for Peace. Op het water, midden op het terrein, wordt keihard gewerkt aan The Temple for Peace. Het is een project van Chris Hankins uit Nieuw-Zeeland. Hankins bouwde eerder met zijn team gigantische bouwwerken op het legendarische Burning Man in Nevada.

Ook andere internationale partijen dragen bij aan het festival. Zo is er Maraboutage uit Marseille. Het collectief zorgt voor een flinke dosis wereldmuziek en afrobeat in de gelijknamige Tribe. Bye Beneco uit Zuid-Afrika is een bijzondere naam. De band won de zuid-Afrikaanse Grammy’s voor beste alternatieve album en doet nu dus Nederland aan.

Kaartverkoop

Met een flinke groei ten opzichte van vorig jaar loopt de kaartverkoop voor Mandala voorspoedig. Wie nog een ticket wil, moet er toch echt snel bij zijn. Drie dagen, inclusief kamperen kost voor volwassen bezoekers slechts 65,- p.p. Ook kinderen zijn welkom, deze kaarten zijn goedkoper. Tickets voor alweer de derde editie van het festival zijn te koop op mandalafestival.com. Check het snel want op is op!

Tags: , , , ,