MENU
hp sprocket

HP Sprocket: Dé gadget voor al jouw festival foto’s

Spierwitte sneakers in een handomdraai met Piggy Proof

dyson pure cool

juni 8, 2018 reageren (0) Views: 6162 Gadgets Larissa Hendriks

Inspector Gadget: Dyson Pure Cool, de oplossing tegen hooikoorts

Wel 10 tot 20% van de Nederlandse bevolking heeft er last van: hooikoorts. Rode gezwollen en tranende ogen, moeheid en niesbuien. Het houdt nooit op, ieder jaar hebben we hier weer last van! Gelukkig is de nieuwste technologie van Dyson deze allergische reactie te slim af. Zij introduceren de Dyson Pure Cool.

Hooikoorts is een allergische reactie op stuifmeel (pollen) van grassen, planten of bomen. Deze pollen zweven in huis ook rond en kunnen de luchtwegen aantasten. Slijmvliezen raken geprikkeld en de klachten komen vanzelf. Er zijn verschillende medicijnen en oogdruppels te koop maar ik weet zelf uit ervaring dat dit verlicht, maar de klachten niet helemaal wegnemen.

Een half uur zoenen

Op social media vingen we de tip op dat zoenen zou helpen tegen hooikoorts. Uit een recent gepubliceerd onderzoek uit Japan blijkt dat zoenen zou kunnen helpen tegen de klachten. Het is wel de bedoeling dat je je partner een half uur zoent. Pas dan zal de productie van histamine (het stofje dat hooikoorts opwekt) worden verminderd. En daardoor heb je minder klachten.

Ze zijn dit te weten gekomen door stellen een half uur met elkaar te laten zoenen en direct na het onderzoek het bloed te testen. Aan het bloed konden de onderzoekers zien dat het stofje minder aanwezig was.

Of de Dyson Pure Cool

Nu heb ik helaas geen vriend of vriendin die telkens wanneer ik last krijg van opgezwollen ogen vol slijm en niesbuien met mij even een half uur wilt gaan tongen. Klinkt ook niet heel aantrekkelijk. Daarom hebben we toch maar even verder gezocht naar een andere oplossing en daarom reviewen we in dit artikel de Dyson Pure Cool.

Gemakkelijk in gebruik

Wellicht herken je jezelf wel hierin: eerst proberen, dan pas wanneer het écht nodig is de gebruiksaanwijzing lezen… Wij als drukke millennials hebben geen tijd voor lappen aan tekst, we willen direct resultaat zien. Gelukkig is de Dyson Pure Cool heel makkelijk in elkaar te zetten.

Het boekje bevat veel plaatjes (daar houden we van) en Jip en Janneke taal zodat je snel weet wat het apparaat allemaal kan en hoe je de beste resultaten hiermee boekt. Het nam maximaal 10 minuutjes in beslag om het ding geïnstalleerd en wel een plekje te geven. Kat in het bakkie!

De Dyson Pure Cool kan ook aangesloten worden aan de Dyson app op je mobiele telefoon. Hiermee hou je de luchtkwaliteit in de gaten. Kan je op afstand het apparaat al inschakelen (indien de stekker in het stopcontact zit) en de app gebruiken als afstandsbediening. Super tof!

Design on point

Het is geen klein apparaat, maar gelukkig is het design super strak en passend bij ieder interieur (ligt er wel aan of je bijvoorbeeld voor zwart of wit gaat). De Dyson Pure Cool neemt ondanks de grootte voor het oog erg weinig ruimte in wegens het mooie design.

De afstandsbediening kan je heel mooi kwijt op de bovenkant van de ring, deze heeft een magneetstrip zodat deze niet valt wanneer je de machine op standje draaien zet. Draaien kan helemaal rond, 360 graden zodat je overal voorzien bent van schone lucht.

Waar het om draait

De Dyson Pure Cool is geschikt voor mensen met allergieën en astma. Er wordt met een gelijkmatige en toch krachtige luchtstroom van ruim 437 liter per seconde gezuiverde lucht door de hele kamer gecirculeerd. Voor de nacht kun je gebruikmaken van muisstille instellingen, je hoort het apparaat amper meer. Daarbij heb je in deze stand ook geen last van het scherm, deze wordt gedimd.

dyson pure cool

Het apparaat verwijdert gassen, verontreinigde stoffen en allergenen. 99,9% van de allergenen en verontreinigende stoffen uit de lucht worden gezuiverd. Hier hoort natuurlijk wel even een wetenschappelijk tekstje bij:

“Bronnen van pollutie, zoals stedelijke vervuiling, fijn stof en pollen, kunnen je huis binnendringen en zich vermengen met bronnen van vervuiling binnenshuis, zoals schoonmaakproducten, huidschilfers, verf- en kookgassen en geurkaarsen. Doordat moderne woningen meer en meer geïsoleerd zijn om energie-efficiënter te zijn, kan pollutie binnen gevangen blijven doordat er een mindere circulatie van luchtstroom is. Als je last van hooikoorts hebt, komen daar in de lente ook nog eens pollen bij die veel klachten kunnen veroorzaken.”

Klik hier voor de uitgebreide uitleg van de werking van Dyson Pure Cool met bijbehorende verduidelijkende afbeeldingen.

Wat zijn de gassen, verontreinigde stoffen en allergenen?

  1. De deeltjes sensor maakt gebruik van een lazer om de meest ultrafijne deeltjes (zoals pollen en allergenen) te detecteren.
  2. Een aparte sensor meet de hoeveelheid gassen (VOS’en – Volatiele Organische Stof) zoals benzeen en formaldehyde, die vrijkomen uit verf, brandende kaarsen en bepaalde materialen in meubels) en NO2 (uitlaatgassen) die in de lucht aanwezig zijn
  3. Een derde sensor meet de vochtigheid en de temperatuur van de ruimte

Mooie bijkomstigheid is ook nog dat het apparaat voor wat verkoeling zorgt in de zomer.

Onderhouden die handel

Het apparaat zorgt goed voor jou, dus doe vooral hetzelfde terug. De filters zijn makkelijk te vervangen en er zit een ingebouwde melding in die aangeeft wanneer de filters vervangen moeten worden. De Dyson filters gaan 12 maanden mee met een gebruik van 12 uur per dag.

Eindconclusie

Na een paar weken merkten we resultaat. De luchtkwaliteit in huis staat nu standaard op ‘goed’. Het niezen is minder, geen last van rode, opgezwollen en tranende ogen en het huis blijft ook nog eens lekker koel. Het is tegenwoordig heerlijk vertoeven in huis.

De Dyson Pure Cool is echt een aanrader, ik zou zeggen: mensen met hooikoorts ga er voor! En voor degene die een partner hebben, probeer voor de leuk ook nog even het zoenen uit, we zijn erg benieuwd of dat ook werkt…

Tags: , , , , ,