MENU
kaas

Internationale dag van de kaas!

afstuderen tips

Hoe overleef ik afstuderen: tips & tricks

relatie twintiger

juni 10, 2018 reageren (0) Views: 2646 Life Winnie Hofstra

Dit maak je mee als twintiger in een relatie + advies

Het leven twintiger is als een rollercoaster. We krijgen opeens allerlei verantwoordelijkheden, zoals de goede kleur wasgoed bij elkaar doen en zelf belasting aangifte regelen. Ook worden we hevig verliefd en beginnen relaties best serieuze vormen aan te nemen. Over dat laatste gaan we het in dit artikel hebben.

Als twintiger kom je in een relatie een aantal dingen tegen die waarschijnlijk elke twintiger met een vaste partner meemaakt. Vraag maar eens aan je omgeving. Dat is helemaal niet erg. Het is maar hoe je er mee omgaat. Laten wij daar nou ideeën over hebben.

Uitgaan

Jaren heb je gefeest als een beest. Je was elk weekend in de club te vinden met shotjes achter de kiezen en ook voor een after was je wel in. Als je in een relatie belandt kan dit anders worden. Opeens is uitgaan minder leuk. Als jij aan de bar staat terwijl je vrienden ergens staan te tongen dan heb je het al gauw gezien. Misschien is dit bij jou niet het geval, of heb je er geen behoefte aan. Wel komt er wellicht een andere issue om de hoek kijken: jaloezie.

Vertrouwen is een belangrijke basis voor een goede relatie. Praat hierover en geef de ander het gevoel dat je echt te vertrouwen bent. Zeg nog maar eens een keer extra hoe leuk je je zoetwaterkreeftje vindt.

Je vriendin die boos wordt als je haar niet even midden in de nacht appt of je vriend die achterdochtig wordt als je een avondje een feestje meepakt. Het hoeft natuurlijk niet in zulke extreme vormen te zijn, maar jaloezie komt maar wat vaak voor in relaties van twintigers. Een beetje kan leuk zijn. Het is een soort bevestiging dat de ander je daadwerkelijk een hele toffe peer vindt. Je moet alleen niet belemmerd worden in je vrijheid. Als dit het geval is, sta daar dan even goed bij stil. Er mist dan bij ergens een gevoel van vertrouwen.

Je bent jong en je wil wat

Als twintiger ligt de wereld letterlijk aan je voeten. Verder ben je bezig met uit te vogelen wat je nou echt met je leven wil. Misschien wil je wel gaan backpacken in Cambodja of een minor doen in de States. Misschien krijg je een uitdagende stage aangeboden in een andere stad of heb je veel minder vrije tijd door je scriptie. Er kunnen allerlei dingen gebeuren tijdens je twintiger jaren waardoor je minder tijd voor elkaar hebt. Geef elkaar ook die ruimte. Zie het als een mooie tijd waarbij je samen aan het groeien bent. In de toekomst hebben jullie beiden er alleen maar profijt van. Als de een doorgroeit en de ander op hetzelfde level blijft of de ander tegenhoudt, vraag jezelf dan af of dat is wat je wil.

Onzekerheid

Hoe goed je relatie ook is, onzekerheid kan altijd opspelen. Zoals hierboven als is beschreven bevindt je je in een fase waarin van alles verandert en zo denk je dat je relatie ook kan veranderen. Sta hier daarentegen niet teveel bij stil. Hier vreselijk cliché dit ook klinkt, maar leef in het moment. Zoals mijn opa altijd zei: Als je het maar leuk hebt. Gelijk had hij. Er is geen glazen bol om in de toekomst te kijken, dus geniet liever van de tijd die je hebt samen.

Lees dit artikel om te weten te komen welke 3 punten een relatie kunnen maken of juist breken.

 

 

Tags: , ,