MENU
Defvin

Fashion tYOUsday: De stijl van Lotte en Defvin

Fashion tYOUsday: De stijl van Marjolein en Jop

Björn Borg

juni 10, 2018 Reageren (1) Views: 2640 Fashion Larissa Hendriks

Björn Borg is Back

We kennen allemaal nog wel de befaamde onderbroeken van het Zweedse sport/fashion merk Björn Borg die altijd zo mooi net boven de jeans uitstaken. Het is nooit helemaal weg geweest maar de grote hype is wel alweer over geblazen. Collab time! Het is tijd voor een frisse toffe nieuwe look en deze is zeker gelukt in samenwerking met een bekende Japanse kunstenaar: Shinpei Naito.

Deze futuristische kunstenaar liet zich inspireren door Versace. Misschien herken je de naam Shinpei Naito niet, maar het is een populaire Japanse kunstenaar (ook in de internationale altwereld is hij een grootheid). Samen met Björn Borg heeft hij een reeks nieuwe items ontworpen met onwijs toffe bloemenprints en tropical fibe. De Björn Borg x NAITO collectie verschijnt in een dames-en herenlijn en bestaat uit sportkleding, ondergoed en swimwear.

Edgy kunstenaar

Shinpei Naito staat in de internationale art scene bekend als een edgy kunstenaar. En daar houden wij als Young Urban Potentials wel van. Het is een mix van donkere tinten met opvallende kleuren in de gewaagde bloemenprints. De naam Shinpei betekent in het Japans “nieuwe vrede”. De kunstenaar werkt dan ook vanuit een artistieke visie waarin hij de focus legt op het creëren van een gelukkige en gebalanceerde wereld. Naast dat Shinpei Naito al met verschillende andere modemerken heeft samengewerkt, hoopt hij door middel van zijn prints vooral een positieve vibe bij mensen op te wekken. Bij ons werkt dat zeker!

”Tegenwoordig is er zoveel wreedheid in onze wereld. Dit is dan ook de reden dat ik binnen mijn prints juist een gelukkige wereld probeer af te beelden. Met veel verschillende kleuren”

S.Naito.

De nieuwe lijn die ontworpen is zouden wij omschrijven als een ‘tropical sporty fibe’. Een van de designs uit de collectie wordt dan ook benoemd als ‘jungle pattern’. Het is niet de doorsnee ‘sporten in een pakje met velle kleuren’, waar we wel vaker mensen in zien hardlopen. Deze combinatie van exotische kleuren, een duistere/wat donkere achtergrond tint en mix van tropische figuren en lijnen straalt veel meer uit dan dat.

Naito gebruikte Versace als inspiratie. Hij was in de late jaren negentig groot van van Versace en verslaafd aan de magische kleuren. “Wanneer je mijn ontwerpen voor Björn Borg ziet, zie je waarschijnlijk ook mijn vergelijkbare liefde voor kleuren en bloemenprints”, zegt S.Naito.

Get the Summer Jungle Mood

Wij zijn fan van deze nieuwe collectie! Heb je ooit wel eens een fijne drang gehad om je sportkleding aan te trekken? Nee, wij ook niet, voordat we deze prachtige collectie konden uitproberen. Wellicht is dit dé motivatie voor je om nog even te knallen (en shinen) in de sportschool om jouw summerbody nog voor de zomervakantie te kweken.

De Björn Borg x NAITO collectie bestaat uit verschillende stijlen voor zowel mannen als vrouwen. Waaronder zowel sportkleding als ondergoed en swimwear. De collectie is in Nederland verkrijgbaar bij Intersport DAKA, Intersport TWIN en Borg retail stores.

Tags: , , ,