MENU
werkborrel

Werkborrels: sneller dronken, sneller plezier

The Birdhouse

The Birdhouse: voor elke hippe vogel

lobster tuesday

juni 19, 2018 reageren (0) Views: 1121 Events, Food Larissa Hendriks

Lobster Tuesday: klinkt luxe, kost een beetje

Het is bijna zomer, hier heb je hard voor gewerkt dus daarom mag je hier ook hard van genieten! Zo denkt het restaurant 5&33 in Amsterdam er ook over. De hele zomer kan je hier genieten van kreeft en wijn voor maar 25 euro. Doe eens lekker fancy en schuif aan bij een van de tafeltjes. Luxe was nog nooit zo goedkoop geweest.

We willen allemaal wel eens een fancy diner om ons even als elite te voelen. Helaas kost het vaak een vermogen om een beetje kwaliteit kreeft, biefstuk, oesters etc. op je bordje te krijgen. Bij het restaurant 5&33 in Amsterdam komen ze je graag tegemoet met het zachte prijsje van 25 euro voor tagliolini met een halve kreeft en bijpassend glaasje wijn. 

In de watten

Bij aankomst wordt je al te woord gestaan door een man in pak. Dat beloofd direct een high-end avondje te worden. Nadat je plaats genomen hebt aan de toegewezen tafel, wordt je direct te woord gestaan door een van de obers. Wil je alvast wijn? Iets vooraf misschien? Of direct aan de halve kreeft met tagliolini? De bediening staat voor je klaar.

Tussendoor: Een toiletbezoek moet ook gebeuren en ook hier werd je in de watten gelegd. Nadat je de boodschap gedaan hebt, kan je je handen wassen met heerlijke zeep, afdrogen met een fancy handdoekje en tot slot ook nog je handen insmeren met handlotion. 

Wij waren wel benieuwd naar de kreeft dus bestelden we deze alvast met een bijpassend glas witte Italiaanse wijn. Als je geen kreeften fan bent kan je alsnog hier terecht! Dan serveren zij jou namelijk een hele kip (!) met ook hier weer een glas witte Italiaanse wijn. Hierbij verandert er niets aan de prijs.

Lekker en centraal

Het gerecht smaakte onwijs goed. We hebben genoten van iedere hap en het was precies genoeg voor een gevulde maag. De saus in de tagliolini was amper te zien maar had een duidelijk aanwezige smaak. Het ontleden van de kreeft was gelukkig een makkie. Je krijgt er een speciaal metalen kreeft-stokje bij waarmee je zelfs uit de klauw de laatste stukjes kan bemachtigen.

lobster tuesday

Niet alleen smaakt het eten en drinken goed, ook ligt het restaurant super centraal. Met 5 minuten lopen vanaf het centraal station Amsterdam kan je gemakkelijk iedere kant op. 5&33 vind je vlakbij Park Plaza Victoria Amsterdam en het Sexmuseum, misschien weet je nu een beetje waar het is.

SicilianSummer

Vanaf juni tot en met september kan je bij 5&33 ook genieten van typisch Siciliaans eten zoals de chef’s special ‘Spigola in Crosta di Sale’ ofwel; Mediterrane zeebaars gebakken in zoutkorst. Wanneer we dit uitproberen zal je zeker van ons horen!