MENU
Koffie

Ontdek het nieuwe koffiemerk: Coffees From Peru

seks cijfer wereldwijd

Seks: Hoe doen we dit wereldwijd?

crossfit flames

juni 25, 2018 reageren (0) Views: 2017 Life Larissa Hendriks

Fun Fitness: Vlammen bij CrossFit Flames

Steeds vaker horen we mensen over CrossFit, het wordt dan ook steeds populairder en dat is niet voor niets. In dit artikel vertellen we je meer over deze manier van trainen, wat de voordelen zijn en hoe wij het ervaren. CrossFit Flames is een prima plek om te beginnen gezien er rekening gehouden wordt met ieder niveau.

Om de zoveel tijd zullen we voor jullie een leuke plek in Amsterdam reviewen om op een leuke, ‘fun’, manier fit te worden. De eerste hotspot waar je dit kan doen is bij CrossFit Flames. Een plek waar iedereen zich met plezier in het zweet werkt om het beste uit zichzelf te halen.

Wat is CrossFit?

CrossFit staat voor constant gevarieerd, functioneel trainen op hoge intensiteit. CrossFit staat voor constant gevarieerd, functioneel trainen op hoge intensiteit. Iedere work-out is anders. Vaak wordt in ieder geval cardio en uithoudingsvermogen op de proef gesteld en hierbij krachtoefeningen gecombineerd. Vaak zijn de krachtoefeningen in de vorm van ‘snelkracht’, maximale kracht leveren in minimale tijd.

Om alle oefeningen goed uit te voeren komt er ook wat behendigheid, balans en nauwkeurigheid kijken bij de uitvoering van de work-outs. Denk naast cardio en kracht oefeningen ook aan gymnastiek. Kortom: sessies waarmee je jouw lichaam telkens weer kan verrassen.

CrossFit Flames

Wij hebben CrossFit ervaren bij CrossFit Flames in Amsterdam. Marcha van Glaanen Weijgel, eigenaar van CrossFit Flames, heeft mooie titels achter haar naam staan: C.I.O.S Certificate A.C.E. Personal Trainer CrossFit Level 1 Trainer, CrossFit Weightlifting Certificate CrossFit Judge Certificate en Tennis Instructor.

Marcha geeft verschillende groepslessen bij CrossFit Flames. De groepen zijn klein, denk aan 4 tot 8 personen. Hierdoor is de kwaliteit van de lessen en de persoonlijke begeleiding optimaal. Je hoeft dus niet bang te zijn voor grote blessures, natuurlijk heb je dit ook wel een beetje zelf in de hand maar je wordt goed in de gaten gehouden zodat je de juiste houdingen aanhoudt.

Onze ervaring

Je hebt het druk met werk, je hebt schoolstress en eigenlijk geen tijd om veel te sporten. Dan zijn de WOD’s van CrossFit Flames perfect voor in jouw agenda. Even een uurtje er tussenuit en helemaal kapot gaan. Dat is pas lekker de dag afsluiten (of beginnen). Van tevoren kan je de work-out online checken op de website. Als lid kan je je dan inschrijven voor de lessen naar keuze.

Een persoonlijke favoriet is een ‘AMRAP’, as many rounds and reps as possible. Dat betekent dat er een timer ingesteld wordt (welke je af kan zien tellen) op een vooraf bepaalde tijd. Bijvoorbeeld 30 minuten, of 25 minuten. Muziek gaat aan en vervolgens doe je dan zoveel mogelijk rondes van een vooraf uitgelegde work-out. Dit is zo’n grote motivatie om zoveel mogelijk uit je work-out te halen!

“Crossfit Flames is een plek waar iedereen zich vrij en blij voelt, want iedereen zal er zijn of haar beste versie vinden”
Marcha van Glaanen Weijgel

Deze quote klopt helemaal, nog nooit heb ik iemand zonder lach zien rondlopen, behalve natuurlijk tijdens de intense trainingen. Maar wie kijkt er dan ook vrolijk na een 48e burpee? Ondanks de pittige work-outs is de gym zeker voor alle niveau’s toegankelijk. Je kiest zelf je gewicht uit bij de trainingen en kan rusten wanneer dat voor jou nodig is.

 

Iedereen doet dus wel dezelfde training en dat brengt ook een leuke competitie met zich mee. De tijden, aantal rondes en kg aan gewichten die je haalt in de work-out worden bijgehouden op het bord.

Enthousiast?

Heb jij zin om fit te worden en hebben we jou enthousiast gemaakt? Bij CrossFit Flames kan je onbeperkt ‘genieten’ van alle lessen voor 100 euro per maand, en als je een student bent voor 85 euro per maand. Een losse les krijg je voor 15 euro en dat krijg je terug wanneer je je binnen een maand inschrijft. Daarnaast heb je nog veel meer mogelijke abonnementen, klik hier om deze te checken!

Vanaf september kan je je broertje of zusje meenemen, dan hebben ze namelijk ook crossfit kids!

Tags: , , , , , ,