MENU
logo wester wijnfabriek wijnproeverij

Wijnproeverij bij de Wester Wijnfabriek

lobster tuesday

Lobster Tuesday: klinkt luxe, kost een beetje

werkborrel

juni 18, 2018 reageren (0) Views: 4741 Events Larissa Hendriks

Werkborrels: sneller dronken, sneller plezier

Een werkborrel, de ene organisatie geeft deze iedere vrijdag, de andere organisatie alleen aan het eind van het jaar. Een borrel met het personeel kan wonderen doen voor de versterking van het team. Maar teveel werkborrels kan ook negatieve gevolgen hebben. Als je te goed bevriend raakt wordt het wellicht lastig om nog iemand op fouten te wijzen op de werkvloer. In dit artikel geven we jou tips voor de perfecte werkborrels. 

Werkborrels kan je het best verspreiden over het jaar. Bijvoorbeeld om het kwartaal of om de paar maanden. Dan blijven de borrels leuk en kan je wat groter uitpakken dan wanneer je iedere week een borrel geeft. Geld groeit niet aan de bomen en een bedrijf moet blijven draaien. 

Tip 1: Geef de borrel op kantoor

Je kan het best de borrel gewoon op kantoor houden. Eens in de zoveel tijd is het zeker leuk om als stunt een dagje of avondje weg te plannen. Maar over het algemeen heb je meer kans op aanwezigen wanneer de borrel direct aansluit op het eind van de werkdag. Ze zijn er dan toch al, dus dan kunnen ze net zo goed nog even blijven hangen!

Tip 2: Pak uit!

Zoals we al zeiden is het leuker om eens flink uit te pakken en de borrels over het jaar te verspreiden, dan iedere week de vrijdag te eindigen met een paar biertjes en een broodje kroket. Denk bijvoorbeeld aan een cocktail avond. De Belvedere Ruby Tonic is gemakkelijk te maken voor iedere collega en brengt direct een gezellige sfeer omdat je samen iets aan het maken bent (en steeds aan het proeven bent). Hieronder hebben we het recept voor jullie:

– Ijsklontjes
– 
45 ml Belvedere Vodka
– 
1/4 grapefruit uitgeknepen
– 
Aftoppen met Fever-Tree Mediterranean Tonic
– 
1x stukje schil van de grapefruit als garnish

 

Vul een groot Spritz glas helemaal met ijs, voeg alle ingrediënten toe en garneer ten slotte met een stukje schil van de grapefruit!

Als je het een beetje goed gedaan hebt, smaakt de cocktail heerlijk. Probeer het alleen niet weg te drinken als limonade op de werkvloer. In de volgende tip merk je vanzelf wel waarom…

Tip 3: Drank, drank, drank

Of je nu gaat voor de Belvedere cocktail, voor een lekkere Hema wijn of allebei (zoals wij deden). Een borrel op het werk is wel even anders dan een borrel in een café, blijkt dus maar weer. Op de werkvloer voelen we ons wat minder vertrouwd dan in een café met vrienden. Terwijl je toch best vaak op kantoor bent. Een drankje maakt de boel dan net iets losser en vertrouwder.

Deze Hema wijn heeft trouwens een award gewonnen, “Best value” in de categorie Franse witte wijn. Zo slecht is deze dus nog niet! Prima voor start-ups die het nog wat krapper hebben zitten (75 cl. € 3,-). Wij hebben genoten.

Wist je dat: Op een werkborrel worden we sneller dronken! Onderzoekers van de Universiteit van Birmingham ontdekten dat drinkers, in een omgeving waar normaliter niet wordt gedronken, minder goed in staat zijn om hun gedrag in de gaten te houden. 

De hersenen passen zich aan in de verschillende situaties waarin we ons bevinden. Normaal gesproken zijn we nuchter en gefocusd op kantoor en dan verlies je dus sneller controle. Met andere woorden: je bent sneller dronken. En daarom is het dus ook heel belangrijk om voldoende eten te regelen!

Tip 4: Eten, eten, eten

Wat vinden we het lekkerst wanneer we een borrel op hebben? Juist ja, pizza! Wil je voor iedere collega een geschikte en gegarandeerd lekkere pizza kunnen bestellen? Dan zit je goed bij Pizza Heart Bar. Van heerlijke salami tot aan vegan kaas pizza’s. Iedereen heeft gesmuld bij ons op de redactie en iedereen was tevreden. Als je dan ‘cheat’, doe het dan ook goed!

Klik hier om het menu te bekijken van de Pizza Heart Bar.

Tip 5: Genieten

Op een werkborrel is het aanlokkelijk om te gaan praten over de voortgang van bepaalde projecten. Logisch, dat is namelijk hetgeen wat jullie gemeen hebben en dus is dit een makkelijk gespreksonderwerp. Probeer echter even helemaal vrij te zijn van al het werk en te kletsen over de festivals die jullie gaan bezoeken, vakanties waar jullie vrij voor hebben gevraagd of hoe goed die cocktail wel niet smaakt. Geniet van de werkborrel!

Tags: , , , ,