MENU
lobster tuesday

Lobster Tuesday: klinkt luxe, kost een beetje

Maak iemand blij met een ei! (4 variaties op...

The Birdhouse

juni 23, 2018 reageren (0) Views: 1359 Food Veerle van Dam

The Birdhouse: voor elke hippe vogel

De nieuwe lunch-, koffie- en dinertentjes schieten in Amsterdam uit de grond. En nu was het letterlijk. We kwamen eten bij The Birdhouse in Amsterdam Oost, tegenover Artis. Het pand was omgegooid en volledig opnieuw opgebouwd. En dit was een goede zet, want het pand wat nu overeind staat ziet er prachtig uit en je kunt er heel goed eten. Op elk moment van de dag staat er wel wat lekkers voor je klaar. Wij testten The Birdhouse voor je uit! En dit was zeker geen straf.

Eenmaal binnen waanden we ons in een urban jungle met verschillende tinten groen, veel mooie planten en exotische behangetjes. Het maakte nieuwsgierig naar meer. Want wat zouden we in ons glas en op ons bord krijgen?

Eten in de jungle

In The Birdhouse wordt buiten letterlijk binnen. Het concept draait om de elementen. Water, lucht en aarde vormen de basis van het design wat je er ziet. Met de botanische invloeden, organische vormen en rijke kleuren wordt de natuur naar binnen getrokken. Vanuit binnen heb je zicht op de net zo groene tuin die rust en puurheid uitstraalt. Het is relaxed vertoeven in The Birdhouse.

dinertafels the birdhouse bar the birdhouse

De naam is gebaseerd op de vogeltuin van overbuur Artis. In het interieur vind je dan ook vogeltjes, maar vooral de oerwoud-omgeving waarin zij leven. Als een trekvogel neemt het menu je mee over de wereld. De wereldse keuken van The Birdhouse is spannend en onverwachts. Alles wordt geserveerd in een bowl of op toast. Zeg maar ‘hallo’ tegen die fotogenieke kommetjes vol met mooie gerechtjes en frisse kleuren. Wat dacht je bijvoorbeeld van een açaibowl om als early bird de dag mee te beginnen? Of knapperige toast met pekingeend om je middag goed in te luiden? Het kan allemaal!

Pik een vorkje mee

Wij mochten een heerlijk driegangenmenu proberen en kregen vooraf een paar bites om mee te beginnen: bitterballen, kippendijen met saté en citroen, en gehaktballetjes met hoisin en lente-uitjes. Daarbij kregen we een nieuw, verfrissend drankje. ‘Bruis’ komt in de smaken ‘rood fruit’ en ‘citroen-limoen’. Ze zijn laag in alcohol én in calorieën en natuurlijk proefden we ze allebei. Al snel mochten we aanschuiven om met de eerste gang te beginnen.

Het eerste gerecht bestond uit drie hapjes. Een kommetje heerlijke Tom kha kai soep (Thaise kokossoep met kip), rauwe tonijn met zoetzure komkommer in een bowl en steak tartare op toast. Zeer, zeer lekker.

voorgerechtjes the birdhouse voorgerecht the birdhouse

Over naar het hoofdgerecht. Wederom in een mooie bowl geserveerd, kregen we gegrilde bavette met een lichtpittige coating, shanghai-paksoi, een wakame salade (Japanse zeewier-salade) en rijst voor erbij. We dronken heerlijke rode wijn bij de bavette, geschonken door de leuke bediening van The Birdhouse. De service was erg goed, vrolijk en gezellig. Je wordt op je wenken bediend en ze waren alert op lege drankglazen en lege waterflessen. Ze wisten goed wanneer je iets nodig had – nog voordat je het zelf doorhad.

dinertafel the birdhouse hoofdgerecht the birdhouse

En daar kwam het dessert. Een bowl gevuld met sneeuw gemaakt van hazelnoot. In het midden een royaal stuk brownie met gezouten karamel-yoghurtijs on top. Niet te zoet en een heel goede afsluiter van de heerlijke gerechten.

dessert the birdhouse interieur the birdhouse

En er is nog veel meer om te ontdekken bij The Birdhouse! Kom ontbijten, lunchen, dineren en borrelen in deze nieuwe hotspot in Amsterdam Oost en lounge in het mooie, botanische interieur. Ook kan je een hotelkamer boeken in dit toffe pand, want The Birdhouse is het restaurant van The Lancaster Hotel.

Tags: , ,