MENU

Fashion tYOUsday: de stijl van Kim en Winnie

Fashion tYOUsday: de stijl van Debbie en Thom

Xsensible

juli 5, 2018 reageren (0) Views: 2576 Fashion Winnie Hofstra

Xsensible zomercollectie: schoenen die je lichaam in balans brengen

Bij BLVD zijn we altijd op zoek naar de laatste trends op mode gebied en houden we van vernieuwende concepten. We willen er maar wat graag stylish bijlopen deze zomer op festivals en op alle vakantiekiekjes. Het is fijn als dit ook gewoon heerlijk zou kunnen zitten. Moeie voeten door de hele dag op platte teenslippers lopen is geen pretje. Xsensible heeft daar wat op bedacht.

Dit Nederlandse merk ontwikkelde daarom een unieke schoen die je lichaam in balans brengt. We nemen je mee naar hun concept, zomercollectie en stiekem een beetje naar Japan.

Mode vliegt over uit Azië

We zien de laatste tijd steeds vaker invloeden van uit Azië op de mode van hier. Zo kwamen de kimono’s deze kant op en zien we steeds vaker items van glanzende satijnachtige stoffen. Ook Japanse prints zijn hot fashion, bijvoorbeeld met kooikarpers of bloesem. De schoenen van Xsensible hebben wel een heel uniek concept uit het Oosten gehaald…

Heb je weleens gehoord van de Ippon-ba geta? Dit is de traditionele Japanse houten sandaal waar men al generatie op generatie op loopt. Een houten sandaal, dat zit toch niet echt lekker zou je denken. Het zit hem bij deze sandalen in de hak, die is in het midden van de voet geplaatst waardoor hier dus een balanspunt zit. Dit zorgt er dan ook voor dat je lichaam in balans komt en een natuurlijke houding aanneemt. Hierdoor worden je gewrichten minder belast. Knap staaltje schoen wel van die Japanners.

De houten sandaal in een modern jasje

Nu is het niet zo dat we in Nederland opeens massaal op houten sandalen moeten gaan lopen. Geïnspireerd op de Ippon-ba geta ontwikkelde Xsensible de Stretchwalker, een modern en stijlvol gevolg op de houten variant. Deze zomer is deze wellness schoen je beste vriend. Met die stedentrips, festivals, dagjes shoppen of misschien wel werken op een terras, hebben je voeten het zwaar te verduren. Bespaar jezelf dit met één van de toffe varianten uit de zomercollectie die uiteenloopt van sneakers tot sandalen tot slippers.

De zomercollectie bestaat uit lichte kleuren als beige en wit, maar ook zien we metallic terug en stoere jeans stof. Passend bij de trends van nu.

Xsensible   Xsensible

Meer schoenen inspiratie nodig? Lees hier een artikel over de laatste schoenentrends.

Tags: , , , , ,