MENU
mesoloog

Hoe Mesologie je van jouw klachten af kan helpen

Breng de fun terug in food met Bunlimited hotdogs

rocky road

juli 11, 2018 Reageren (1) Views: 1585 Food Janneke Siemes

Met deze Rocky Road maak je gegarandeerd indruk op je collega’s!

Wie jarig is trakteert, daar komt niemand onderuit (mocht jij toch een manier weten dan hoor ik het graag!) En wanneer je er dan toch aan moet geloven dan kun je het maar beter goed doen, althans dat vind ik. We hebben tenslotte maar één moment per jaar om te shinen. Heb jij op dat moment geen geld over voor de luxe bakker en ben jij absoluut geen keukenprins of prinses? Dan is dit jouw reddings-recept; The massive Rocky Road! Heerlijk voor bij de koffie en gevaarlijk veel calorieën.

BLVD is er voor jou! Ook op momenten waarbij je het even niet ziet zitten (in de keuken). Wij helpen je graag met inspirerende en makkelijke recepten zodat jij je vrienden uit kunt nodigen en laten genieten van jouw keukentaferelen. Check bijvoorbeeld deze verrassende variaties op ei!

First things first

Eerst gaan we de supermarkt plunderen. Als er bij jou in de omgeving een Lidl of Aldi te vinden is zou ik zeer zeker daar inslaan. Altijd op de kleintjes letten. Ik had deze luxe positie niet en moest het doen met een karige Plus.

De Rocky Road is van oorsprong een Engelse lekkernij van chocolade, biscuit en mashmallows. Nu het hip is zijn er ontelbaar veel varianten ontstaan op deze lekkernij, er gaat geen dag voorbij of ik zie het op Instagram voorbij komen. Gelukkig hoef je geen Foodie te zijn om dit te creëren, en in feite kun je alles door de chocolade mengen wat jij lekker vindt.

In het mandje

Dit heb je nodig voor de basis: 10 repen pure chocolade (gewoon de meest goedkope variant van het huismerk, deze is goed genoeg). Een zak marshmallows (hebben ze mini’s, dan zeker daarvoor gaan) en drie blikken gecondenseerde melk.

Voor de vulling: biscuits (ik koos voor thee biscuit met kaneel), een zak fudge, een zak Werther’s Original en een grote reep witte chocolade met crisps. Tot slot nog twee zakken met (nep) Maltesers, en een pak cornflakes.

Andere lekkernijen die je smakelijk door de chocolade zou kunnen mengen: Oreo’s, stroopwafels, noten, cranberries, Smarties, M&M’s, pinda’s, pistache, winegums, en eeuh… wat eigenlijk niet?

De keukentaferelen

Zet een pan water op het vuur, bekleed een ovenschaal met bakpapier en zoek een grote kom of wok om de chocolade in te smelten. Breek vervolgens alle koekjes, chocolade en fudge in stukken. De snoepjes van Werther’s Original heb ik met een vijzel kapotgeslagen want deze zijn vrij hard. Let op! maal de boel niet té fijn.

Wanneer het water kookt zet je de wok of schaal (waar alle chocolade in past) op de pan met water zodat deze warm wordt. Gooi stukje bij beetje de chocolade in de pan en roer het mengsel continue door, zodat de warmte verspreidt en de massa geleidelijk smelt. Wanneer de chocolade bijna gesmolten is, trek je snel alle blikken met gecondenseerde melk open en zet deze binnen handbereik. Zet ook alle harde ingrediënten (koekjes, mashmallows, fudge, maltesers etc.) binnen handbereik (want wanneer de chocolade eenmaal gesmolten is ontstaat er een race tegen de klok).

Als de chocolade mooi egaal is meng je de gecondenseerde melk erdoorheen, roer het snel door elkaar en meng vervolgens ook alle harde ingrediënten erdoorheen. Dit mengen is vrij zwaar, hoe verder de chocolade af koelt des de zwaarder het wordt, so be quick (tip: doe dit met zijn tweeën). Heb je alles door elkaar gemengd? Giet het mengsel met een spatel in de ovenschaal en strijk het egaal. Tot slot kun je nog wat stukjes chocolade of andere toppings bovenop strooien.

Laat het mengsel eerst een uur buiten de koelkast indikken en zet het vervolgens een hele nacht in de koelkast. Snijd de Rocky Road de volgende dag in grove stukken en kun jij kunt op je werk werk verschijnen! (Liefde gaat nog altijd door de maag, ook bij collega’s).

Tip: snijd de Rocky Road in ongelijke brokken, zo zitten er ook een paar kleine stukjes bij voor diegenen die wél aan hun lijn denken en zo blijft er misschien nog iets over voor jezelf. Win-win!

Wil je nog meer recepten, iets met specifieke ingrediënten of kun jij nog wel wat kooktips gebruiken? Laat het ons vooral weten!

Tags: , ,