MENU
patisseriezaken

De beste patisseriezaken in Parijs

electroland 2018

Voetjes van de vloer met Afrojack in Disneyland Paris

Amsterdam-Noord

juli 13, 2018 reageren (0) Views: 2188 Travel Winnie Hofstra

Ontdek Amsterdam-Noord: hotspots in dit rauwe creatieve stadsdeel

Het Amsterdamse centrum is te gek, maar er valt nog zo veel meer te ontdekken. Aan de overkant van het water achter het station vind je stadsdeel Amsterdam-Noord. Een deel van de stad dat nog niet hyper modern is en overgoten met toeristen, maar juist een plek vol creativiteit en die nog in ontwikkeling is.

Ga eens op ontdekking uit in Amsterdam-Noord en ga langs onze favoriete hotspots…

Op 22 juli opent de Noord-Zuin lijn, dus wordt het nog makkelijker om er te komen. Toch is een tochtje met de pont ook al een leuk uitje. Je ziet Amsterdam dan even van een hele anderen kant. Je kunt het beste de pont naar de NDSM-Werf nemen om bij de tofste plekken uit te komen. Deze is helemaal gratis.

NDSM-Werf

De NDSM-Werf is al een hotspot op zich en zeker de moeite waard om even overheen te lopen. Het is eigenlijk een groot industrieterrein, maar waar je allerlei street-art en aparte objecten tegenkomt. Het rauwe van het industrieterrein en het kunstzinnige is een goede mix. Het is ook echt een plek die geknipt is voor vette foto’s.

Pllek

Pllek is is de aangewezen plek om onbevangen te genieten van je diner of een lekker koud drankje. Het restaurant zelf is een soort oude loods, waardoor dat rauwe randje ook weer terug komt. Toch is het er super sfeervol. Er hangt een enorme discobal, dus wat wil je nog meer! Het leukste aan Pllek is het strandje wat ze hebben gemaakt. Vanuit hier heb je mooi uitzicht op Amsterdam en kun je tot in de avonduurtjes nog van de zon genieten. Bovendien super romantisch om hier met je date naar de zonsondergang te kijken. Er hangt een hele chille vibe. Overal liggen kleedjes, bedden en fatboys. In plaats van statisch aan een tafeltje ze zitten, kun je er dus ook voor kiezen om lekker te relaxen. Ideaal voor een zwoele zomeravond.

Cannibale Royale

De naam zegt het eigenlijk zelf al, in dit restaurant kun je royaal genieten van vlees (niet echt mensenvlees natuurlijk). Met verschillende keuzes aan steaks, hamburgers en ribs is dit het walhalla voor de vleesliefhebber. Bovendien is de inrichting heel tof. Nonchalant door veel gebruik van hout, maar ook met een ouderwets tintje door de accessoires. Er wordt echt een beleving neergezet.

De Ceuvel

De Ceuvel is een plek waar allerlei creatieven zich hebben verzameld. En nee niet in een pand, maar hun studio’s zijn allemaal gevestigd op woonboten. Ook is er een leuk café dat gemaakt is van steigerhout en waar je nog meer gerecycelde dingen ziet terug komen. Let maar een op de lampen, zijn dat geen lantaarnpalen? Bovendien kun je er allerlei aparte, vaak bio, gerechten en drankjes nuttigen. De zelfgemaakte limo is een aanrader en ook het broodje oesterzwamkroket. Of wat dacht je van een broodje ongewenste (Schiphol) gans?

Dit waren een aantal van onze lievelingsplekjes in Amsterdam-Noord, maar en valt nog zoveel meer te zien en te doen. We zijn heel benieuwd wat jullie van deze spots vinden!

Tags: , , ,