MENU
bazin baas

Jonge mannen willen liever geen vrouw als baas

The Way I Love You

De nieuwe single van Dante Klein en Cat Carpenters

Vagina-talk

juli 17, 2018 Reageren (1) Views: 2574 Lessons, Life Veerle van Dam

Laten we het eens hebben over de vagina

Let’s talk ‘bout the vagina. Ja, ik zei het. Want zoals jullie zelf ook wel kunnen bedenken is dat een heel normaal woord voor een heel normaal lichaamsdeel. Vaak wordt er nog blozend gepraat over het geslachtsdeel, iets waar we als Nederlanders erg goed in zijn. Maar waarom is een vagina (en seks) zo’n taboe? En waarom is het raar om erover te praten? Nou, dat is het dus niet.

Bij deze een paar tips en wat informatie om een vagina in topconditie te houden. Let’s go!

Nog overal ter wereld zijn er taboes als het gaat over seks, geslachtsdelen en het hebben van soa’s. We praten er niet echt over of doen er soms giechelig over met onze vrienden. Anno 2018 zijn we behoorlijk seksueel actief als twintiger. We (zowel mannen als vrouwen) Tinderen ons rot en hebben dates die eindigen met een spannend seksavontuur. We (zowel mannen als vrouwen) gaan vaker mee naar huis met iemand die we in de kroeg hebben ontmoet en hebben – wederom – seks.

Doorbreek het taboe

Het veel hebben van seks lijkt niet meer zo’n big deal, maar toch spreken we het niet uit naar andere mensen. We worden nog steeds wat ongemakkelijk als we gedetailleerde seksverhalen horen. Het is een taboe. Maar hoe denk je hoe wij allemaal op de wereld zijn gekomen? Iedereen heeft seks en het is heel normaal. En bij seks spelen geslachtsdelen de hoofdrol. Het is dus belangrijk dat deze gezond blijven en in de beste staat. Een vagina heeft toch nog wel een gebruiksaanwijzing.

Tips voor een schone flamoes

Waar mannen eigenlijk overal wel bij komen tijdens het schoonmaken van hun penis, zijn er wat tips voor het schoonhouden van een wat dieper liggende vagina.

  1. Vanzelfsprekend, maar heel belangrijk: draag elke dag schoon ondergoed. Het kan een beetje gaan ruiken als ondergoed langer gedragen wordt. Er komt namelijk afscheiding uit de vagina die een geurtje kan achterlaten. Afscheiding is normaal en gezond en niet iets om je voor te schamen als vrouwzijnde. (Mannen, dit geurtje is dus normaal!)
  2. Draag katoenen ondergoed. Katoen ademt en synthetische stoffen zoals polyester of viscose niet. Hierdoor gaat de vagina zweten en kan het gaan irriteren.
  3. Was schaamlippen met lauw water en niet met zeep. Ook geen vaginale zeep. Het voelt en klinkt misschien lekker schoon, maar de zuurgraad – of pH-waarde – van de vagina wordt zo verstoord dat je als vrouw last kan krijgen van jeuk, schimmelinfecties en pijn tijdens seks. Dus mannen en vrouwen: hou die zeep ver van de vagina vandaan!
  4. Was de vagina ook niet van binnen, dat gebeurt namelijk vanuit zichzelf. Wat een ingenieus lichaamsdeel. Gebruik dus liever ook geen vaginale douche, want ook dit kan de pH-waarde uit balans brengen.
  5. Afscheiding is normaal, maar als dat heel erg verandert qua geur of consistentie, is een huisarts bezoekje of een afspraak bij een Sense spreekuur geen slecht idee. De verandering van afscheiding kan namelijk een schimmelinfectie, bacteriële vaginose of soa betekenen.
  6. Waarschijnlijk herkenbaar voor zowel mannen als vrouwen: blaasontstekingen. Toch hebben vrouwen er vaak meer last van. Je kan een blaasontsteking krijgen door niet goed af te vegen als je naar de wc gaat (veeg af van voor naar achter) of doordat je na seks niet direct naar de wc gaat. Als je seks hebt kunnen er namelijk bacteriën in je urinebuis terechtkomen. Door gelijk naar de wc te gaan na seks spoel je de boel gelijk schoon en kunnen die bacteriën er niet meer bij.
  7. Bekijk de troela als vrouwzijnde ook eens goed, met een spiegeltje bijvoorbeeld. Ziet het er allemaal nog gezond uit? Mannen vinden de vagina vaak heel geil, dus maak je niet druk over het uiterlijk van de vagina. Elke vagina is anders en er is geen standaard, maar mannen vinden altijd hun weg naar binnen wel.

Vrouw: Je bent echt normaal

Voor de vrouwen: wees vooral niet onzeker over je vagina tijdens seks. Zoals hierboven gezegd is er geen standaard en is elke vagina anders. Schaam je niet als ze een beetje ruikt, dat hoort er nou eenmaal bij en dat vindt je bedpartner meestal juist sexy. Maak je liever druk over de verdere hygiëne van je geslachtsdeel en of ze werkt naar behoren. Heb je vragen over je vagina of seks en intimiteit? Ga dan naar het Sense spreekuur of bel ze eens op.

Tags: , ,