MENU

SOIL of Amsterdam, brengt de fitfoodies en grillmeisters samen

the commons

The Commons: Hier kan je lekker komen lunchen

bardak

juli 27, 2018 Reageren (1) Views: 1452 Food Larissa Hendriks

Bardak: Een chaotisch lekkere hotspot in Amsterdam

Tel Aviv! Klinkt als een woord wat gezegd wordt bij het proosten. Echter is het een stad en een metropool in de centrale kuststreek van Israël. Hier zijn de muren het canvas van straatartiesten en de beste restaurants zitten verstopt in de meest haveloze marktstalletjes. In Amsterdam hoef je niet verder te zoeken, restaurant Bardak is de hotspot voor heerlijke Israëlische tapas en cocktails om mee te proosten: “Tel Aviv”!

Bardak, in het Hebreeuws betekent dit een ‘georganiseerde chaos’. Wanneer je het restaurant op de Ferdinand Bolstraat 12 binnen loopt, snap je precies wat hiermee bedoelt wordt. Een knusse en gezellige hotspot, aangekleed met een sfeer van een Israëlisch marktje op de straat maar dan met tafeltjes en stoeltjes waarmee je zicht hebt op de straat, de bar of de open keuken.

Solero Sour v.s. Granny Smith Martini

Limoen, vanilla, Liquor 43, eiwit en passie vrucht of vers geperst sap van groene appel, vodka en limoen. Ofwel: Solero Sour (rechts op de foto) of de Granny Smith Martini (links op de foto). Beide cocktails zullen je in gedachten meenemen naar een luxe rooftop party op een zwoele zomeravond. Hier blijkt maar weer dat Bardak wellicht chaotisch oogt, maar wel een georganiseerd chaos is. Kwaliteit is hoog en dat voor ongeveer 8 a 9 euro voor een cocktail!

Nieuwe smaken

Wil je eens je smaakpupillen verrassen? Dan zit je hier helemaal goed! Veel gerechten die wij hier hebben mogen proeven, hadden wij nog nooit eerder gehad. Het viel gelukkig goed in de smaak, vooral de ‘Grilled Okra’ en de ‘Baked Cauliflower’.

Grilled Okra

Baked Cauliflower

Om nogmaals terug te komen op de georganiseerde chaos, dit is ook weer terug te zien in de servering van de gerechten. Niet alleen krijg je een plaatje op je bord, maar ook wordt je behandeld zoals je gewend bent van een kwalitatief goed restaurant. Obers houden in de gaten of je nog tevreden bent, de hapjes komen niet allemaal direct op tafel te staan en wanneer je klaar bent wordt de tafel direct afgeruimd. 

De enige smaak die niet helemaal in de smaak viel was de ‘Burnt Eggplant’. Deze wordt (zoals de menukaart al laat weten) helemaal verbrand geserveerd. Smaken verschillen! Dit is echt een gerecht waar je of aan moet wennen, of gewoon al van moet houden. Zo laat de eigenaar al weten dat de meningen enorm uiteen lopen. Al vond ik het niet erg lekker, toch ben ik er een voorstander van dat deze gewoon op de menukaart blijft staan! De echte Tel Aviv keuken bevat nu eenmaal uitgesproken smaken die we als Nederlanders niet gewend zijn.

Burnt Eggplant

Fried Calamari

Nog meer ontdekkingen: Arais – sappige lamskebab in een krokante pita die alle smaak van lamsvet opgenomen heeft. Voor de vleesliefhebbers een echte aanrader! Het lijkt net zo’n afgebakken kruidenboter pistolet waar we allemaal zo dol op zijn, maar dan anders en mét vlees. Houd vooral ruimte over voor een dessert, ‘Honey Yoghurt’ klinkt wellicht wat simpel, maar zal je aangenaam verrassen…

bardak

Arais & Shrimps Skewer

Honey Yoghurt

Zwart toiletpapier

De prachtige georganiseerde chaos in Bardak is ontworpen door Sheryl Leysner. De ruwe graffitimuren, stukken kale bakstenen en golfplaten is het decor van een wandeling door Tel Aviv. Over alles is nagedacht, een puinhoop op orde. Konden we dat maar van onze eigen kamers zeggen. Het kersje op de taart in de inrichting was het zwarte toiletpapier, heb je daar ooit al eens mee afgeveegd?

Klaar voor een avond vol bardak? Streetfoodbar Bardak is open van woensdag t/m zondag. En brengt binnenkort 7 dagen per week een verrukkelijke bende. Bekijk hieronder alvast de menukaart!

Menukaart Bardak

Tags: , , , ,